Gotvach.bg»Форум»Правила на сайта, критики и предложения»Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?
- 10.03.17 04:32#1Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Моля дайте съвети как да снимаме по най-добрия начин приготвените от нас ястия. Като гледам снимките в кулинарната мрежа, имам чувството че сред нас има професионални фотографи. Казвам го като комплимент. Ще се радвам ако дадете кратки съвети.ОтговорОтговор с цитат
- 12.03.17 03:12#2от: Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Ще кажа само, че е важно снимките да бъдат ясни и да се вижда добре това, което е снимано!
За съжаление много голяма част от снимките, които се добавят или са много лошо качество или много не се разбира какво е снимано на снимката.
Снимките направени от телефон много рядко са със задоволително качество и сме принудени да ги изтриваме. На всеки му е приятно когато види една добре презентирана и снимана рецепта и обратно - за съжаленеи има снимки, които могат да предизвикат крайно отрицателни емоции, затова сме принудени да ги изтриваме. Всяка снимка, която не отговаря 100% на рецептата или и придава негативна светлина се изтрива.
Разбирам, че много от вас негодуват, но не можем да си позволим да разваляме качеството на сайта.ОтговорОтговор с цитат - 21.03.17 02:01#3от: Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Здравейте
Аз съм начинаеща в сайта, но ще споделя как понякога постигам по -добър ефект за снимките си.
Това, което пише администратора е напълно вярно, а именно, че снимките от телефон са с по -лошо качество отколкото с фотоапарат например, но понеже на всички ни е по -лесно направо да си снимаме с телефоните и да качваме снимките директно, болшинството това и правим.
За да бъдат ясни, достатъчно светли и цветни снимките ни от телефон, може да използваме самите опции на камерата, които притежава всяко устройство и след като вече е направена снимката, да я изсветлим (ако е по -тъмна), после да направим цветовете по -наситени и накрая да я направим по -релефна, по -ясна (или незнам как точно да се изразя), за да се вижда добре всеки детаил от ястието. Разбира се не трябва да се прекалява с "ефектите ",за да запази ястието своя автентичен вид и цвят.
Надявам се да съм била полезна. ОтговорОтговор с цитат - 21.03.17 04:41#4от: Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Благодаря ви за отговора, но не съм съвсем сигурна дали е позволено от администраторите да се обработват допълнително снимките.
Не са много ясни правилата свързани с това.ОтговорОтговор с цитат - 21.03.17 05:18#5от: Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Стига снимката да няма колажи, надписи и други пречещи на самото ястие, няма проблем да си обработвате снимката.ОтговорОтговор с цитат
- 02.04.17 12:10#6от: Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Фокуса и светлината са най-важни. Ястието трябва да е на фокус, обектива трябва да е чист, ръцете трябва да са спокойни, и да не потрепват ако не е фокусирано, снимката ще е размазана и неясна. Добре да е на дневна светлина, аз често готвя вечер и докато наглася някаква светлина, почва се едно бърсане, едно въртене, палим лампи, духам да изстине, че като има пара се замъглява снимката и си късам нервите. Като снимам на дневна светлина определено е по добре.ОтговорОтговор с цитат
- 14.09.17 10:39#7от: Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Темата ме заинтригува. Аз съм от тези, които снимат с телефон. Бързам... Целта ми е да не забравя как е изглеждало сготвеното от мен, по моя или на някой друг рецепта, защото обичам импровизации в кулинарията!...
Хубаво е да имаш с какво да снимаш качествени снимки - без спор! И да можеш да си го позволиш! Да са ми живи и здрави бъдещият абитуриент и двамата студенти - един ден надявам се да мога и аз! ОтговорОтговор с цитат - 12.08.18 10:52#8от: Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Щеше да е по-добре да се беше развила тази теми, тъй като не би навредил на никого - какво по-хубаво от това добри снимки на ястията ни.ОтговорОтговор с цитат
- 12.08.18 10:55#9от: Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Да така е ОтговорОтговор с цитат
- 04.10.18 09:43#10от: Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?От пускането на тази форумна тема измина цяла една година и половина...
Тогава бях с ранг "новак", сега съм "мастър шеф". Много ястия се сготвиха, много снимки, много нещо. Беше ми много трудно със снимките, не че сега е по-лесно, но стигнах до генералния извод, че основния фактор е светлината, защото и аз също като Сия готвя след работа и обикновено докато всичко стане готово вече е тъмно. Снимам ли вечер на изкуствено осветление - снимките не ми се получават. Снимам ли през деня на естествена светлина - това вече е друго нещо.
Може би е от светкавицата, може би трябва да си купя някаква допълнителна (като на фотографите) за вечерни снимки, не знам... Нека ако сред нас има фотографи да помогнат със съвети, ще бъда безкрайно благодарна.ОтговорОтговор с цитат - 04.10.18 10:14#11от: Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?И аз забелязах, че вечерната светлина не е подходяща за снимки и обикновеко чакам до сутринта.ОтговорОтговор с цитат
- 04.10.18 10:24#12от: Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Ох....аз едвам опазвам яденето само да го снимам и след това всичко изчезва светкавично! Не знам как ще го опазя до сутринта Ще трябва да стоя въоръжена до зъби цяла нощ на пост! ОтговорОтговор с цитат
- 04.10.18 10:38#13от: Някакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Да, знам го този момент.
Правя си възможно най-добрите снимки вечерта, след като ястието е готово, а на сутринта ако все още има поне за 1 чинийка , си правя по-качествени снимките ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest