Гледам и не вярвам на очите си!

  • 29.04.17 10:08#1Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428Гледам и не вярвам на очите си!Само на мен ли ми прави впечатление, че сайта се пълни с безсмислени рецепти и буламачи?
    Разбирам, че тук не е място само за майстори, всеки има право на изява, обаче всичко с някакви норми. Аз лично от месеци се нагледах на какви ли не щуротии, да не говорим, че изпробваните рецепта с всеки ден стават все по малко, а преписващите от книгите и списанията не спират да пълнят сайта с рецепти без снимки и като почнат една категория и няма спирка..ще гледаме днес смутита, вчера бяха салати, преди това беше от страницата с риба... Като отворя на новите рецепти от деня и първия ред са 4ри броя прекрасни рецепти и от там надолу се почват със снимки поставени от редакторите или рецепти с буквално отвратителни снимки, на неща, които сякаш прасета ще ги ядат, а да не коментирам безумиците на някои потребители, които правят такива импровизации, че гарнират плодова салата полята с карамел и украсена с маслина- не знам как тази рецепта въобще е допусната до публикуване.

    И за да дам пример и за уникална снимка ще помоля да погледнете рецептата "Доматена каша с кайма'" - ако бях написала коментар вероятно щях да получа бан от администраторите защото наистина щеше да е груб. Честно..хора, това на мен ми прилича на повърнато....да не говорим за безумните съставки и глупавата рецепта като цяло. И за да не ми се обиди само авторката на рецептата ще кажа , че за жалост тя не е единствената и ако има желаещи мога и други примери да дам ..

    На мен лично ми писна да гледам гнусотии, искам като вляза в сайта да виждам неща, които да стимулират апетита ми и да ме подтикнат да ги сготвя или запазя, а не да ме отвратят и да ми се отяде...Миналата година в сайта имаше комуникация, направо с кеф да влизаш, да четеш, да научиш нещо ново и полезно, обсъждахме, коментирахме...а сега като напишеш коментар, се почват едни сръдни, едни цупения, смъкване на рейтинги за отмъщения и чекване на минусчета на ласкавите коментари към хубавите и стойностни рецепти...жалко...
    ОтговорОтговор с цитат
  • 02.05.17 02:00#2Yordanka KovachevaYordanka KovachevaАвторРегистрация: 03.02.17Град: ПловдивОтговори: 41от: Гледам и не вярвам на очите си!Наистина много жалко. Човешката глупост край няма. Все ще се намерят хора с нечисти намерения, за да опорочават нещо хубаво създадено, като този сайт. Всичко е заради играта според мен, всеки се стреми към добър рейтинг и трупане на точки и е готов на всичко, за да се докопа... Оттам идват всевъзможните буламачи (с извинение) които за ядене не стават ,а камоли за представяне пред други хора. Другото е гордостта на такива, които не търпят да им се каже нещо и няма как да водиш нормален диалог, защото веднага тръгват с рогата напред.
    Играта сама по себе си е прекрасна иначе и е интересно и стимулиращо, но само ако всеки играе справедливо и честно и печели точки, докато е полезен на другите с нещо качествено и добро, а не с каквото и да е, само точки да има.
    Мисля че трябва да има повече контрол за одобряване на рецептите и също така да не се допускат повече рецепти без снимка или такива със снимка на купено от магазина ястие, сладкиш или бонбони, които в повечето случай си личат от километри. Така всеки може, но не е там работата, идеята е да се забавляваме докато готвим, да коментираме, да обменяме опит, както ти се изрази, а те точките ще си дойдат, но спечелени с труд, а не с хитруване е много по -удовлетворяващо, затова се чудя на хитреците, не ги ли е срам малко и как се чувстват. Удовлетворени? Съмнявам се..
    Що се отнася до отмъщенията, напоследък се начетох на доста такива положения и е срамно големи хора да действат по такъв начин. На мен също ми се е случвало да ми свалят рейтинга по такъв начин и то някой си без име, а с току що направен профил вместо име, написан телефонен номер. Много тъпо. Други пък не се и крият.. Не трябва така! Радвам се, че и има виждащи и мислещи хора като теб тук, които да повдигнат тези въпроси.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 02.05.17 02:30#3София ХристоваСофия ХристоваНовакРегистрация: 28.06.16Град: ЛомОтговори: 25от: Гледам и не вярвам на очите си!Здравейте,с интерес прочетох вашите коментари,за които съм съгласна.Аз от скоро посещавам този много хубав сайт,който ми е доста полезен.Научавам нови и интересни рецепти,съвети и т.н.Абсолютно съм съгласна,че една например добре сготвена гозба е хубаво да има снимка,след като участника е решил да я публикува.И не на последно място да има добър вид.Защото както се казва " човек се храни първо с очите".Просто реших да изкажа своето мнение.Приятен ден,момичета! ОтговорОтговор с цитат
  • 02.05.17 02:41#4Теодора Иванова КаменоваТеодора  Иванова КаменоваПомощник ГотвачРегистрация: 11.04.17Град: -Отговори: 3от: Гледам и не вярвам на очите си!Някои публикуват едни и същи рецепти с едни и същи снимки в различни електронни издания,стига да има обявен конкурс , само, за да взимат награди .Такива са : Вили-Виолета Матова, Ирина Андреева и т нОтговорОтговор с цитат
  • 02.05.17 03:22#5marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Гледам и не вярвам на очите си!Сийче, здравей! Напълно те подкрепям и преди няколко дни почти същото го написах, само дето не пуснах тема, не за друго, а защото определено смятам , че няма да се прочете и няма да се получи добър коментар. Защо така мисля ли, защото под това което бях написала много малко хора го подкрепиха, предпочитат да си стоят зад екраните и вероятно си казват" аз ще си продължавам да правя както си искам, те , глупачките, нека да се трудят над тенджерите, за мен важното ми е точките. Егати и точките ,егати и чудото!! Но едно се питам, защо са тук, какво правят, защо ни заливат с буламачи от които да ти се догади, да не отвориш повече и да не гледаш...не знам защо го правят. С това ли се хранят, техен проблем е разбира се, но нека да не го продължават, гнусно е.

    Друго което ми прави впечатление напоследък, когато влязох тук и когато се регистрирах определено усетих, че ИМА правила, които се спазват, сега изобщо ги няма, стана си кой от къде е, влиза с шут нагло и продължава без да се позаинтересува от това, кой какво показва, без да пожелае да се научи. Това с публикуването на преписаните рецепти трябва да спре, ако ли не, то аз специално ще си отворя дебелите книга и чуждите списания ще превеждам и публикувам. Трябва да се знае, че на ден мога безброй рецепти по този начин да напиша. Дали ще се хареса, ми.... не ме интересува, точно така ще започна да процедирам. Такъв вид "кулинари" нека да си имат отделен раздел, примерно : "Отдел за преписани и преведени рецепти от кулинарни книги, без да са сготвени"......и да не участват в общите. Аз бих го измислила веднага, но не е моя работа това, само давам пример как може да се направи, а има и още идеи.

    Трето, не може прекрасни кулинари като: , този път ще изброявам и може да пропусна някой за което се извинявам, Нина Иванова Иванова - прекрасна е, няма лоша рецепта, от нея може само да се научиш, Също така Гергана Цветанова, работи прекрасно, показва чудесни неща, Елена Стефанова , е там грешка няма, Елена Стойчовска, Албена колко е добра , Йорданка Ковачева - царица на средиземноморската кухня, дали да изброявам още прекрасни кулинари които са назад, а дали да изброявам тези които пускат само преписани рецепти, а са напред, не, не ми е удобно да ги изброя, а те са много такива измислени. Една през една последните ни удавиха в смутита и в бебешки каши. Стоп! искам на такива рецепти!! Искам да се научавам, да копирам, това е много важно за да можеш да кажеш "това го научих от един прекрасен кулинар от" Готвач БГ". Аз участвам и в други сайтове с кулинария и на мен самата ми е приятно когато покажа снимка и рецепта , примерно от Веселина Константинова, от теб също....и трябва да се знае, че задължително изписвам автора на рецептата, това е уважението към него от моя страна. Така трябва да се прави!!

    Следващото което ми прави лошо впечатление е, че се се пускат рецепти, но нека да са точни , а не измислени с лоши продукти и да не се повтаря оригинала, а такива измислени нека да си пише във заглавието "Крем Брюле ала Иванка", няма лошо тогава и аз ще си направя моята преценка дали да гласувам за тази рецепта или не. Правила има във всяка кулинария!!

    Да не се приемат , като рецепта компотите, също. Вече се прекали и там се удавихме всички.

    Също така, когато се гласува с 1-ца искам да има задължителен коментар, какво не се е харесало в публикуваната рецепта, лоши продукти ли са показани, лошо изпълнение или е, какви са причините за тази оценка, според мен това е важно, а ако няма коментар такива 1-ци да не се приемат, защото понякога, да не кажа често, това се практикува от лоши "чувства" на даден кулинар. Дано да съм разбрана какво искам да кажа.

    Бих искала, това което ние тук споделяме да се прочете и от "Готвач БГ" за да помислят , че това което върви в момента, ами не е на добро, защото във всеки един момент аз бих си тръгнала огорчена. Не е проблем толкова, не е такава огромна загуба, че аз ще си тръгна, но може след мен ида има и други такива хора. На крачка съм.
    И последно, обичам когато има правила и те да се спазват.!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 02.05.17 04:02#6Yordanka KovachevaYordanka KovachevaАвторРегистрация: 03.02.17Град: ПловдивОтговори: 41от: Гледам и не вярвам на очите си!Моите адмирации, Миме! Напълно споделям думите ти!ОтговорОтговор с цитат
  • 02.05.17 04:50#7Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503от: Гледам и не вярвам на очите си!Няма какво повече да се добави! ОтговорОтговор с цитат
  • 02.05.17 05:19#8AdminAdminАдминистраторРегистрация: 04.10.08Град: -Отговори: 103от: Гледам и не вярвам на очите си!Мисля, че всеки трябва да си гледа неговите рецепти, а това дали някоя чужда рецепта е одобрена или не, да остави на редакцията. След като една рецепта е пусната, значи така сме преценили. Точка!

    Играта няма състезателен характер и честно казано единствено нас ни интересува кой какви рецепти пуска. Много се лъжете, ако си мислите, че всички рецепти и снимки допускаме. Правилата се спазват, независимо дали го вярвате или не. Много неща въобще не виждат бял свят. Но има нелоши рецепти, които пускаме, защото в противен случай трябва да пускаме по 3 рецепти дневно, което не е целта на сайта.

    Неща от рода на отмъщенията с гласуване с нисък брой звездички са абсолютна глупост. Всеки, който засечем да злоупотребява с една или друга функция, тази функция му се спира. Същото стана с десетките потребители, които само кликаха на бутона Сготви.

    Така че, дами забавлявайте се и не бъдете черногледи. Истината е винаги въпрос на гледна точка, а в случая има няколко гледни точки и ние като организатори на сайта и играта смятаме, че сегашния подход е най-добрия за сайта. Това го показва статистиката с посещаемостта на сайта, която се удвои в рамките на една година.

    За да не скучаете, скоро ви очакват изненади
    ОтговорОтговор с цитат
  • 02.05.17 09:01#9Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503от: Гледам и не вярвам на очите си! ОтговорОтговор с цитат
  • 02.05.17 11:13#10marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Гледам и не вярвам на очите си!Точка! С тази "Точка" се сложи окончателна точка на разговорите ни.

    Няма значение, че истината между теб и нас можеше да се разгледа точно в тези разговори, но идеята вероятно е друга. Всеки има своето си право, ние също като потребители. Но трябва да знаеш, че точно тези разговори между нас и съответно недоволството, което е породено от някои неща, ние ги изброихме и те не трябва леко да се отхвърлят.

    Благодаря, че се включи, благодаря, че си ни прочел, дано да има защо.
    Поздрав! Марчева
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.05.17 08:29#11Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Гледам и не вярвам на очите си!Моите уважения Господин Админ, обаче не си прав..поне за мен. Много грешиш ако си мислиш че подценяваме работата на редакторите, твоята или на който и да е било в сайта. На всички трябва да им е ясно че редакторите не са падари и всеки от нас носи отговорност за рецептите които си пуска и когато дадох пример за рецептата с плодовата салата с маслината и карамела визирах автора, който си публикува рецепта, която всъщност не става за ядене. В коментара на тази рецепта обясних, че начина на приготвяне е неправилен, при заливане на плодовете с този чист карамел като изстине ще се втвърди и със сигурност някой може да си счупи и зъбите като реши да опита. А да гарнираш плодове, полети с горещ карамел и отгоре да туриш и маслина това е пълна подигравка с продуктите. Преценката с точка си остава ваша, но аз се питам авторите умеят ли да преценяват кое става за публикуване и кое не?

    Казваш всеки да си гледа неговите рецепти - ако исках да си гледам само мои рецепти щях да си публикувам само в блога или на друго място. Тук съм за да гледам и други рецепти, да дам мнение, да науча нови неща и да обменям опит и това което не ми харесва или харесва го споделям, а ако пък мнението ми не е удачно за някой хич не ми дреме.

    Другото за което не си прав е че само вас ви интересува кой какви рецепти пуска - аз съм потребител на този сайт и като такъв ми е интересно да чета статиите, да разглеждам рецептите, много от които съм си записала и опитала и въобще не ми харесва да вляза гладна и жадна за идея и да видя снимка на нещо сдъфкано и предъфкано, изплюто или пльокнато в чинията, колкото да се отчете че е рецепта. На мнение съм че по добре с три стойностни рецепти, от колкото с три стойностни и десет претупани, сдъфкани и през пръсти рецепти. Сайта е на много високо ниво и ние всички трябва да се погрижим да го запазим и дори да надхвърляме нивото, не да падаме до там, че само и само да има какво да публикуваме да се слагат неща, които не са за гледане...

    Преди време ако си спомняш бях публикувала рецепта за торта с бишкоти, която беше пусната от редакторите със снимка от подготовката на рецептата и бях писала, ако може да се сложи снимката на готовата торта. Рецептата ми беше от старите и нямах много снимки към нея, а в готов вид беше снимана в тавичката. Когато помолих да се смени снимката, ми беше отговорено, че редакторката смята снимката за "безлична" и няма да я сложи за начална, тогава казах ок, нека се махне цялата рецепта. Сега като гледам какво се публикува смятам че снимката си ми беше много "лична" и в сравнение с повърните, които се напускаха напоследък мога да кажа че си беше даже перфектна....
    Но както казваш вие сте организаторите и вие си решавате, ние можем само да дадем мнение......... и аз накрая завършвам не с една Точка , а с много.....
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.05.17 08:48#12Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Гледам и не вярвам на очите си!Теодора, вземете гответе, публикувайте, постарайте се и печелете и вие награди. Ще печелят жените много ясно, като са опитни и кадърни, като са вложили сърце и душа в рецептите си ще взимат не една ами и сто награди, а завистчиите като вас винаги ще стоят отстрани и ще се тюхкат само... Аман пък и от разузнавачи кой къде публикува...ОтговорОтговор с цитат
  • 03.05.17 11:29#13marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Гледам и не вярвам на очите си!Сийче, ти добре му го каза на Админа, ама трафика, мила, трафика за тях е важен, а не стойностните рецепти в случая, така излиза за ... мда. Боят се, че ще останат три ,примерно добри кулинари, ама много грешат, защото амбицията винаги е водеща при един кулинар. Как да го обясня, че той, хоби кулинара с времето израства в това свое занимание и съответно започва да "тегли" останалите, но и започва нещо да го дразни, когато остава назад , а от това могат само да го загубят в даден момент. След като са толкова силни и постоянно ни се набива , че са се разраснали изключително много, което се дължи основно на тези добри хоби кулинари, които пускат прекрасни приготвени от тях рецепти, което е така, могат да си разрешат да направят промени, като разделят на добри, не толкова добри, и такива пишещи само рецепти и статии и готово, а преминаването от един раздел в по-горен , също е голяма награда за даден хоби кулинар. Толкова е лесно да се направи, но са други интересите.

    С това което написа Админ, имах чувството и усещането, че той ни се скара, че повдигаме въпрос, а не си дава сметка, че трябва да има диалогичност м/у нас и тях, и че ние останалите точно правим трафик на този кулинарен сайт, че лично аз, примерно, доведох 10 мои приятелки, не всички са регистрирани, само четат, които търсят моите рецепти, твоите, на още горепосочени добри кулинари посочени от мен, точно това е трафик също. Защо го повдигнах въпроса ли, ами точно от тях, приятелките , ме насочиха към глупостите, които напоследък се публикуваха. Да и това е точно така.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.05.17 11:55#14AdminAdminАдминистраторРегистрация: 04.10.08Град: -Отговори: 103от: Гледам и не вярвам на очите си!@Мария, не ви се карам, просто вземам реших да взема участие в диалога, да не си мислите, че не виждаме какво се пише и коментира. Имай в предвид, че както ти се постоянно от нещо оплакваш, така има и доста други, които постоянно ни пишат по една или друга тема.

    Не казвам, че не сте прави, но сама птичка пролет не прави. Сайтът трябва да е за всички, не само за напредналите кулинари. Разбира се, не всички имат вашите възможности, но това не означава, че трябва да ги изгоним. Затова се опитваме да сме толерантни в определени граници. И към всяка една от вас сме били толерантни в даден момент. Мария, ти също имаш размазани снимки, които при по-завишен критерий, не биха били одобрени в сайта.

    Трафикът далеч не е най-важен, защото и преди кулинарния конкурс правихме доста трафик, но по него може да се съди за развитието на един сайт. Ако един сайт е много хубав, но никой не го чете, каква му е файдата, че има хубави рецепти? Имам не един и два примера за такива сайтове. Искам също да ви кажа, че някои изключително прости и невзрачни рецепти са изключително популярни и харесвани. Всичко е въпрос на статистика, всичко което се прави в сайта има някаква логика и причина да е така. Естествено, нещата с времето се променят и когато възникне по-добра алтернатива на нещо, ние я имплементираме.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.05.17 12:06#15marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Гледам и не вярвам на очите си!Добре, де, човек, съгласна съм с теб. От какво се оплаквам, от недомислени рецепти от които можеш да п**върнеш. посочих такава. За снимките, направо ги изхвърляш, след като не съм се справила с тях, това е, лесно е, няма сърдене, защото трябва да се съобразявам, аз да се съобразявам!! точно с правилата ви...!! Пускаш ми рецепта без снимка. Това няма да ме откаже да участвам, а ще ме накара да отида и да си купя още по-добър фотоапарат, да си оправя левите ръчички, ако искам да участвам с добри снимки. А ако и това не ми помогне , отивам на фотографски курс. Ще ми е от полза във всеки случай, така и така съм в дълъг отпуск.

    Връщам се да ти докажа , че имам основание в своето си недоволство, пример: "Богато руло Стефани" , автор - Невена Блажева, прекрасно изглеждащо, !! добавена снимка, ей сега е добавена от Мария, само Мария е, моля ти се, погледни я и ела да ми кажеш дали не съм права. Ще приема всеки твой отговор и ще си замълча след това.
    PS също така и добавена снимка към рецепта "Богата свинска хармоника", тя за мен няма нищо общо с рецептата, просто е снимка на някакво свинско месо..... Ако така ти се поднесе в чинията ти ще я погледнеш ли...само питам....
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.05.17 12:19#16Мария СимоваМария СимоваАвторРегистрация: 02.02.16Град: КазанлъкОтговори: 1от: Гледам и не вярвам на очите си!Нека всички да се захванат за работа и никой да не се меси в работата на другия оставете това на на администратори, редактори и т.н. те да преценят според правилата на играта. За някой може рецептите да са "повърни" за други НЕ, не всички имаме еднакъв вкус т.н..
    Нека посетителите и феновете на сайта да решават тези неща с коментари и снимки, не самите ние да се "плюем" а после "ближем"! Докато вместо се занимаваме с простотии , нека сготвим нещо хубаво и апетитно с което да привлечем много хора към сайта, оттам идват и посещаемост на рецепти, гласуване ,точки ,оценяване! Това е според мен важното или поне аз това целя работя за сайта като за мой личен сайт!!!
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest