Ракия Анасонлийка

Ракия Анасонлийка

1

дестилирайте. В получената ракия се слагат 200 г натрошени семена от анасон и отново престоява за 28 дни. Филтрира се и се разрежда до желание градус. Обикновено анасонлийката е около 55 градуса....

1

Анасонлийка Ракия

Открий всички 74 авторски предложения относно анасонлийка ракия в Готвач.бг.
Ракия

Ракия

ловджийска ракия, която се отличава с добавените към нея люти чушки. Добре позната е така наречената плодова анасонлийка. Тя се получава...

Раки

Раки

Моята рода по бащина линия е от Троянския балкан. Тази рецепта идва от там. Чушките се накисват в топла вода за 30 минути. Нарязва се на ситно...

Черешова ракия

Черешова ракия

) свършат се оставя да се дестилира за около 3-4 дни. Черешовата ракия се припича двойно, като задължително се отделя 3 процента от алкохолният...

Дюлева ракия

Дюлева ракия

3

. Ако ферментацията не тръгне веднага, е възможно да я провокирате, като добавите малко забъркана хлебна мая. Дюлевата ракия сварете 2 пъти, като...

Сливова ракия

Сливова ракия

2

приключи веднага се изварява и се дестилира 2 пъти. Съхранява се в бурета. Сливовата ракия трябва да е поне 38 градуса....

Кайсиева ракия

Кайсиева ракия

5

дни, след което се дестилира 2 пъти. Алкохолното съдържание на кайсиевата ракия трябва да е поне 37 градуса. След като се понижи градуса се...

Прасковена ракия

Прасковена ракия

В 12 литра двойно дестилирана ракия се добавят 2 кг листа от праскови. Оставя се да престои 2-3 седмици и се дестилира. След това се вземат...

Гюлова ракия - Ракия от рози

Гюлова ракия - Ракия от рози

2

В голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо. Розовите листа се...

Зимни мезета за ракия

Зимни мезета за ракия

Ракия се пие и за здраве, ракия се пие и за лек, когато си болен. Старите зевзеци казват, че ракийката е за „бог да прости” на умрелия и за...

И шишчетата обичат ракия

И шишчетата обичат ракия

2

барбекюто е чудесна идея за топлия сезон, а истински неустоими шишчета можем да приготвим, като добавим към маринатата им малко ракия...

Кашаса - бразилската ракия

Кашаса - бразилската ракия

Кашаса е бразилска силна дестилирана алкохолна напитка. Популярна е точно толкова, колкото и бразилският футбол, самбата и карнавалите...

3.6
Общо 9 гласували
5 3
4 2
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка: