Българска мусака

Българска мусака

1

В маслото се задушават нарязаните на ситно морков, чушка и лук. Слага се месото и се разтрива с вилица, докато стане на трохи. Добавят се...

1

Българска Мусака

Открий всички 74 подбрани съвети относно българска мусака в Готвач.бг.
Традиционна българска мусака

Традиционна българска мусака

4

сол и полейте равномерно мусаката. Печете в средата на фурната само на горен реотан до запичане на заливката. Сервирайте с лъжица или две кисело мляко....

Мусака

Мусака

14

Главата лук се нарязва на дребно и се задушава в тигана докато не смени цвета си. В тиганът последователно се слагат доматеното пюре...

Българска пица

Българска пица

1

Най-напред пригответе съставките за пълнежа, като вместо шунка или салам може да използвате 10-12 филета аншоа или друг вид консервирана в масло...

Българска шунка

Българска шунка

Залейте свинското филе със зелевия сок. Сложете го да се вари с подправките до готовност. След като уври, се отцежда, нарязва се и се...

Българска лазаня

Българска лазаня

Лукът и морковът се режат много на ситно. Най-добре ако имате чопър, да го използвате за тази работа. Зеленчуците се слагат в тиган с малко...

Българско Вино

Българско Вино

Подберете винен сорт грозде. Обикновено от 100 кг грозде излиза около 40 л вино. Гроздето се намачква със специална машина за тази цел. Според...

Градинска мусака

Градинска мусака

яйца, останалото прясно мляко и нарязания на ситно магданоз, заливаме ястието и го печем в умерена фурна. Мусаката поднасяме с кисело мляко....

Спаначена мусака

Спаначена мусака

В тавичка наливаме олиото. Прибавяме нарязания лук. Може да се използва пресен или замразен спанак. Пресният се измива хубаво, след което се...

Класическа мусака

Класическа мусака

7

тава заедно с доматите и запичате за 40 минути на 240 градуса. Добавяте отгоре заливка от млякото, жълтъците и малко брашно за гъстота. Мусаката се запича за още 15-ина минути и може да сервирате....

Редена мусака

Редена мусака

Запържих си: каймата и зеленчуците до златисто, добавих сол, чубрица, червен пипер. Настъргах 1 домат и налях 100-200 мл вода. Нарязах...

Мусака Ники

Мусака Ники

продуктите. Поръсваме леко с черен пипер, а червеният е в каймата с останалите подправки и зърната черен пипер. Печем мусаката, като я задушаваме в...

3.5
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: