Gotvach.bg»Избрани Колекции»Задушена Царевица с Масло
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Царевицата се задушава в масло за около 5 минути, посолява се и се поднася топла като гарнитура към ястия по избор....

Насладете се на тази толкова вкусна варена царевица с масло и кашкавал....

Сварената царевица преместих в тавичка, поръсих със сол, добавих масло и поръсих с кашкавал....

3

1

Царевицата се изсипва, без да се размразява, в тиган с капак заедно с маслото и се задушава на умерен котлон....

Всеки кочан сварена царевица се натърква с ароматното масло и се поднася със сол на вкус....

Отцеждаме ги от водата и ги прехвърляме в тенджера, заедно с маслото и царевицата. Заливаме ги със сто милилитра вода....

Докато се още топли, ги намажете с масло от всички страни и ги задушете за кратко.
Преди поднасяне овкусете със сол....

Загрява се зехтина и в него се запържва изцедената царевица.
Прибавят се джинджифилът, лютата чушка и смачканият чесън....
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: