Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Ефектни предястия с козе сирене

Ефектни предястия с козе сирене

Ефектни предястия с козе сирене

Козето сирене е едно от най-старите сирена, приготвяни от мляко, които хората консумирали в древността. Козето сирене е изключително щадящо към храносмилателната система, приема се и се обработва по-лесно от други видове сирена и е единственото, което може да се консумира от хора с непоносимост към мляко и млечни продукти.

Поради това козето сирене се комбинира с много други хранителни продукти. Козе сирене с плодове с плодове, ядки, хляб, шоколад са добре известни комбинации, като особено място в тях заема мекото козе сирене.

Неслучайно често се използва за намазване на брускети и комбиниране с нарязани плодове отгоре. Бързо, вкусно и ефектно!

Правилното съчетаване на козе сирене с други продукти позволява да излезе на преден план неговият силен аромат и млечен вкус, който обогатява сетивата, особено при поднасянето му във вид на десерт или по-често като предястие. Ето някои забележителни идеи за предястия с козе сирене.

Хапки с грозде и козе сирене

Това предястие с козе сирене съчетава в себе си сладостта на десертното грозде със солените нотки, характерни за козето сирене. Деликатната мекота на козето сирене идеално пасва на бутилката бяло или червено вино. Идеално е за приготвяне на парти хапки или солени бонбони.

Необходими продукти:

- десертно грозде с едри зърна, бяло или червено, бройката зърна се определя от количеството на другите съставки

- 400 грама козе сирене

- 4 супени лъжици липов мед

- 100 грама сурови лешници

- 100 грама суров шамфастък

Предястия топчета с козе сирене

Приготвяне:

Зърната се измиват и подсушават добре. В блендер се смилат лешниците и шамфъстъкът, за да станат на трохи. Козето сирене, което е омекнало на стайна температура, се намачква с вилица. Всяко зърно се увива с парче сирене, докато се получи топче. То се топва в меда и после се овалва в трохите от ядките. Готовите топчета се прибират в хладилник.

Солените топчета се поднасят разрязани с остър нож на две, за да се вижда цвета на гроздето в тях. Поднасят се студени.

Равиоли с червено цвекло и козе сирене

Червеното цвекло е много полезно за здравето, но всеки харесва вкуса му. Приятен начин да се извлекат ползите от консумацията на червено цвекло е като се съчетае с козе сирене, което омекотява вкуса му. Поднесени като предястие двата продукта създават едно ефектно кулинарно великолепие.

Необходими продукти:

- 600 грама червено цвекло

- 150 грама прясно козе сирене

- 60 грама суров шамфастък

Необходими продукти за сос:

- 1 супена лъжица краве масло

- 1 супена лъжица брашно

- 250 милилитра пресен портокалов сок

- 6 стръка мента за украса

Приготвяне:

Предястие с козе сирене и цвекло

Червеното цвекло се измива, подсушава и поставя в алуминиево фолио, като се стяга добре. Пече се в тава в предварително загрята фурна на 180 градуса около 1 час и 10 минути. При изваждането трябва да е добре омекнало, за да се прободе. Преди работата с него трябва да се охлади.

Козето сирене за предястието се реже на съвсем малки парченца, а ядките се накълцват на ситно. Цвеклото се обелва и нарязва на тънки кръгчета.

Маслото се загрява и в него се запържва брашното, към него се налива портокаловият сок и се бърка енергично да не се получат бучки. Подправя се със сол и черен пипер. Накрая се поръсва с мента.

Поднасянето става като в голяма чиния тип плато се нарежда кръгче печено червено цвекло, отгоре се слага оваляно в шамфастък парче козе сирене и отгоре се покрива с още едно парче цвекло. Поръсва се с шамфастък, а отстрани се залива с малко сос и се украсява с листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest