Интересни Мезета

Прегледай всички 11 авторски предложения относно интересни мезета в Готвач.бг.
Картофено мезе
Картофено мезе
пипер и я разстиламе отгоре върху топеното сирене. Накрая завършваме с настърган кашкавал. Печем в умерена фурна до получаване на златист загар. ...
Зимно мезе
Зимно мезе
Реже се месото /по възможност да е шарено/ на големи кубчета. В една голяма кофа редуваме ред морска сол, ред месото, така, докато свърши...
Бирено мезе
Бирено мезе
13
и се оформят топчетата. Пържат се в дълбок и тесен съд до златисто. Украсявам с магданоз преди да поднеса биреното мезе....
Морковено мезе
Морковено мезе
Морковите се измиват и обелват. След това се режат на тънки ивици. Лимоните се изстискват. Сложете в купа нарязаните моркови, добавете...
Пъстро мезе
Пъстро мезе
3
Изпичаме пипера на чушкопек. Махаме семената, люспите и дръжките. Режем го на 12 ленти. Режем сиренето на 12 малки парчета. Във всяка лента пипер...
Трифоново мезе
Трифоново мезе
1
и прибираме мезетата в хладилник. След около 1 час мезетата са готови за сервиране, като върху всяко поставяме навита на руло лентичка ...
Северняшко мезе
Северняшко мезе
отцеждат добре. Пържат се във фритюрник. Сосът се приготвя, като съставките му се пасират до побеляване. Зеленчуците се подреждат в чиния върху листа ...
Винско мезе
Винско мезе
Нарязваме сиренето на плочки. Всяка плочка слагаме върху алуминиево фолио. Отгоре поръсваме с предварително натрошените орехи, по 1 с.л. мед...
Страхотно мезе
Страхотно мезе
7
кисело мляко се добавя на око. Аз я правя мезето 50/50 - въпрос на вкус. Отгоре се слагат яйцата, а върху тях сиренето и завършваме с кашкавала...
Одринско мезе
Одринско мезе
Намачкваме сиренето и към него прибавяме смлените на едро орехови ядки, счуканият на пюре чесън и лютеницата. Добавяме зехтинът и подправките...
Касапско мезе
Касапско мезе
2
пресоването. Сипете ситно скълцаните маслини и след като хомогенизирате сместа, добавете подправките на вкус, объркайте с доматеното пюре и магданоза. ...

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: