Интересни Мезета

Прегледай всички 11 авторски предложения относно интересни мезета в Готвач.бг.
Северняшко мезе
Северняшко мезе
отцеждат добре. Пържат се във фритюрник. Сосът се приготвя, като съставките му се пасират до побеляване. Зеленчуците се подреждат в чиния върху листа ...
Винско мезе
Винско мезе
Нарязваме сиренето на плочки. Всяка плочка слагаме върху алуминиево фолио. Отгоре поръсваме с предварително натрошените орехи, по 1 с.л. мед...
Пъстро мезе
Пъстро мезе
3
Изпичаме пипера на чушкопек. Махаме семената, люспите и дръжките. Режем го на 12 ленти. Режем сиренето на 12 малки парчета. Във всяка лента пипер...
Страхотно мезе
Страхотно мезе
7
кисело мляко се добавя на око. Аз я правя мезето 50/50 - въпрос на вкус. Отгоре се слагат яйцата, а върху тях сиренето и завършваме с кашкавала...
Касапско мезе
Касапско мезе
2
пресоването. Сипете ситно скълцаните маслини и след като хомогенизирате сместа, добавете подправките на вкус, объркайте с доматеното пюре и магданоза. ...
Трифоново мезе
Трифоново мезе
1
и прибираме мезетата в хладилник. След около 1 час мезетата са готови за сервиране, като върху всяко поставяме навита на руло лентичка ...
Одринско мезе
Одринско мезе
Намачкваме сиренето и към него прибавяме смлените на едро орехови ядки, счуканият на пюре чесън и лютеницата. Добавяме зехтинът и подправките...
Зимно мезе
Зимно мезе
Реже се месото /по възможност да е шарено/ на големи кубчета. В една голяма кофа редуваме ред морска сол, ред месото, така, докато свърши...
Картофено мезе
Картофено мезе
пипер и я разстиламе отгоре върху топеното сирене. Накрая завършваме с настърган кашкавал. Печем в умерена фурна до получаване на златист загар. ...
Бирено мезе
Бирено мезе
13
и се оформят топчетата. Пържат се в дълбок и тесен съд до златисто. Украсявам с магданоз преди да поднеса биреното мезе....
Морковено мезе
Морковено мезе
Морковите се измиват и обелват. След това се режат на тънки ивици. Лимоните се изстискват. Сложете в купа нарязаните моркови, добавете...

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: