Какво точно мезе ще сложим на масата, зависи от това какъв алкохол ще консумираме. Как точно обаче ще го поднесем, зависи преди всичко от нашата фантазия, естетическо виждане, въображение и сръчност.
Кашкавалът е едно от най-поднасяните мезета у нас. Това се дължи на неговия универсален вкус, който позволява той да се поднася с успех, както когато пием вино (бяло и червено), така и когато ще вдигаме наздравици с домашна ракия.
Разбира се, нищо не пречи да поднесете кашкавала нарязан както ви падне, “защото нали така или иначе ще се изяде”. Но ако положите малко повече усилия и въображение в нарязването на кашкавала за мезе, то със сигурност ще оберете овациите на гостите си.
Може да нарежете кашкавала на изключително тънички филийки с квадратна форма, които да навием на тръбички. В тях можем да поставим плънка от руска салата, хайвер или друго по желание.
Вместо да ги навиваме на тръбички, можем да ги навием като фунийки, като отново ги напълним със смес по избор, или поставим по резен маслина във всяка фунийка.
Стига да разполагате с достатъчно кашкавал, свободно време и фигурки за оформяне на тесто, може да нарежете кашкавал с формата на сърца, ромбове и др. След нарязването трябва да завиете кашкавала с бяло прозрачно фолио и да го съхранявате в хладилник до поднасянето.
Коментари