Макар това понятие вече да не се използва толкова често и малцина да се досещат какво се крие зад него, ще се изненадате, че в групата на слабо подсладените напитки влизат толкова познати спиртни напитки като уиски, водка, джин, коняк, ром, мастика и т. н. Тук спада и напитката арак, но тя не е разпространена особено у нас.
Възприето е схващането, че слабо подсладените напитки трябва да бъдат поднасяни като аперитив и след това да се консумират по-леки алкохолни напитки като вино или бира, но според друга хипотеза е добре аперитивите да се консумират след по-леките спиртни напитки. Вероятно все пак всичко е въпрос на предпочитание.
Обикновено всички мезета за слабо подсладените напитки трябва да бъдат поднесени изстудени, независимо дали става въпрос за сирена, кашкавали, месни деликатеси и др.
Вижте какви са основните правила при поднасянето на слабо подсладените напитки в галерията горе, с какви храни най-много си пасват и на каква температура трябва да се поднесат.
Коментари