- Варените картофи стават по-ароматни, когато във водата се добави една водна чаша светла бира;
- По-пикантен вкус ще придобият кренвиршите, ако при варенето прибавите 200 мл бяло вино и един дафинов лист;
- Чорбата от риба става по-вкусна, ако във водата се добави една супена лъжица бяло вино;
- Рибните филета ще станат по-вкусни, ако се панират с каша от брашно, бира и яйца;
- Супата става по-ароматна, ако преди поднасяне към нея се прибави една супена лъжица бяло вино;
- Ако при омесване на тестото се добави една супена лъжица ром, то не поглъща много мазнина по време на пържене;
- Ако към края на готвене на месни ястия се прибави малко алкохол, излишната мазнина няма да се чувства толкова силно;
- Свинското и птичето месо, които печем, ще станат по-вкусни, ако се прибави една чаена чаша червено вино за сгъстяване на соса;
- Чудесен аромат ще получат домашните наденици, шунката и беконът, ако в тавичката при печене се добави 1/2 чаена чаша бира;
- Печеното месо ще придобие по-изискан вкус, ако към него се добавят 1-2 супени лъжици коняк;
- Ако мариноваме дивеч, телешко, говеждо или птиче месо, ще стане по- крехко и вкусно, ако залеем с бяло или червено вино вместо с оцет;
-По-ароматни ще са сладкишите, ако в тестото по време на омесване се прибави една супена лъжица ром;
- По-продължително време ще се запазят крехки сладкишите, ако в тестото вместо вода се добави вино или бира;
- Чудесен вкус и аромат ще придобият стафидите и сушените плодове, които добавяме в сладкишите, ако след заливането им с вряща вода и отцеждането им се залеят с ром или коняк;
- За ароматизиране на кремове и сладкиши може да се използва ром или коняк вместо ванилия;
- Ако при омесването на тестото се прибави 25 мл ром или коняк, сладкишите няма да плесенясват и няма да придобият мирис на застояло;
- Мармаладите ще станат по-вкусни и няма да загорят, ако в края на варенето се прибави една чаена чаша вино.
Коментари