Как се Вари Ракия

Прегледай всички 74 подбрани съвети за как се вари ракия в Готвач.бг.
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от розиВ голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо. Розовите листа се използват...
Вишнева ракияВишнева ракияВсичко се смесва и стои 40 дена в стъклен съд на слънчево място. После се прецежда и държи в стъклена бутилка, на хладно място....
Греяна ракияГреяна ракияСлед като покафенее, се налива ракията, като се разбърква с лъжица....
Бадемова ракияБадемова ракияЗа да направите ракията, ще трябва да смелите бадемите в мелачка. На 100 л вода се добавят 18 кг захар....
Ракия АнасонлийкаРакия АнасонлийкаСчукайте 200 г семена от анасон и залейте с 10 л двойно дестилирана ракия. Оставете да престои 28 дни....
Крушова ракияКрушова ракияСлед това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса. Прехвърля се в бъчва и се съхранява....
Дюлева ракияДюлева ракияДюлевата ракия сварете 2 пъти, като се отделя добре първака и патоката....
Сливова ракияСливова ракияСливовата ракия трябва да е поне 38 градуса....
Кайсиева ракияКайсиева ракияКайсиевата ракия трябва да отлежава най-много 1-2 месеца, за да се запази характерния й аромат....
Ябълкова ракияЯбълкова ракияАлкохолното съдържание на ябълковата ракия трябва да е 38 градуса....
Прасковена ракияПрасковена ракияВ 12 литра двойно дестилирана ракия се добавят 2 кг листа от праскови. Оставя се да престои 2-3 седмици и се дестилира....
Гроздова ракияГроздова ракияГроздовата ракия трябва да е поне 40 градуса....

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: