Gotvach.bg»Избрани Колекции»Лимец как се вари
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да сварим лимец?
Зърната от лимец се почистват, заливат се с хладка вода и се варят около 45 минути до омекване....
Как се накисва лимец?
Лимецът е зърнена култура с тънко, но много здраво и високо стебло. Обичайният размер на лимецa е до 1 метър....
Как се консумира лимец?
Препоръчваме ви да опитате бонбони с лимец, както и мусака от лимец и пълнени чушки с лимец....
Здравословни ползи от лимец
Той може да се приема покълнал, сварен, направен на хляб, сладки и соленки, като заместител на ориз и бобови култури....
Защо да похапваме лимец?
Полза от лимеца за жените
За слабия пол лимецът подобрява общото състояние на организма....
Как се прави квас за хляб от лимец?
За да направим квас за хляб от лимец, са ни необходими 35 г пълнозърнесто брашно от лимец - смляно, и 50 мл изворна вода....
Български сорт лимец ще се изнася в чужбина
Първият сорт български лимец е на път да бъде регистриран....
Как да си направим квас от лимец?
За целта се нуждаете само от 140 г брашно от лимец и 200 г минерална вода....
Каква е разликата между Спелта и Лимец?
Еднозърнестият Лимец, двузърнестият Лимец и Спелта са три сорта покрити пшеници, които след вършеене остават със шулупката върху зърното - също както...
Как се правят точени кори с брашно от лимец?
Също така самия лимец придава по-наситен вкус, съответно всичко приготвено с него е много вкусно!...
Рейтинг
4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: