Пълнозърнести пърленки

Пълнозърнести пърленки

0

. След като тестото втаса се разделя на по-малки топки тесто . От това тесто се получават 7-8 пърленки. След като разделим тестото, всяка топка...

1

Питки Пърленки

Открий всички 24 избрани предложения за питки пърленки в Готвач.бг.
Бързи пърленки

Бързи пърленки

1

Маята се разтваря в 2 с.л. хладка вода с щипка захар и щипка брашно. Содата се кипва в киселото мляко. Брашното се пресява и към него се...

Содени пърленки

Содени пърленки

Разбийте яйцата и към тях добавете киселото мляко с разбитата в него сода. Разбъркайте добре и започнете да добавяте брашното. Колко да е то...

Еленски пърленки

Еленски пърленки

на спирала с големината на сач. Той се намазва с мазнина и пърленките се запичат от двете страни. Намазват се с масло и се нареждат една върху друга. Завиват се с голяма кърпа, за да се задушат....

Селски пърленки

Селски пърленки

23

с.л. олио, сол и брашното. Замесете меко тесто и го оставете да втаса. От тестото се разточват питки, които се пържат върху сгорещен намазнен...

Габровски пърленки

Габровски пърленки

3

се оставя на топло. Когато увеличи обема си двойно, тестото се накъсва на топки и се разтягат с ръце до получаване на тънки питки. Покриват...

Турски пърленки

Турски пърленки

готовност. Разтопете маслото, добавете пресования чесън и намажете всяка пърленка със сместа, след което поръсете с шарена сол....

Типови пърленки

Типови пърленки

Маята се разтваря в една чаена чаша топла вода и се оставя за 5 минути, след което се добавят останалите съставки. В зависимост от брашното...

Пухкави пърленки

Пухкави пърленки

2

елипсовидни питки. Загрейте грил тиган и го намазнете. Изпечете питките отгоре от двете страни. Получават се много пухкави пърленки. Това тесто е подходящо и за пържени мекици....

Страндженска пърленка

Страндженска пърленка

Маята се разбърква в малка част от водата със захарта и се оставя за 10 минути. Сипва се в средата на брашното. Добавя се останалата вода...

Тракийска пърленка

Тракийска пърленка

Замесва се меко тесто от катъка, содата, яйцето и брашното и се оставя за около 30 минути да втаса. Взема се една топка и се разточва на по...

Чеснова пърленка

Чеснова пърленка

13

продукти и замесете меко тесто. Оставете го да втаса за 30 минути покрито. От тестото се късат топки, които се оформят с ръце на тънки питки...

3
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: