Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


След това ви остава само да се насладите на това питателно ястие - Зелеви сарми в гювеч....

Завийте зелеви сарми с получената плънка, подредете ги в тава и ги залейте със зелевия сок....

Увиваме ги в зелевите листа като сарми.
В тавата слагаме олиото и водата /вместо вода може зелев сок или червено вино....

Сърмите се нареждат в дълбока тенджера, на дъното на която се слагат 2-3 цели зелеви листа, за да не загорят сармите....

Вземат се зелевите листа едно по едно, слага се малко от плънката и се навиват на сарми....

Отгоре се нареждат сармите, поръсваме с олио, тук-там - свинска мас и червен пипер. Сипваме 2 ч.ч. гореща вода....

Старайте се да стават малки и стегнати, подредете оформените сарми в голяма и широка тенджера, постлана със зелеви листа....

Във всеки лист се поставя по малко от сместа и се завиват сармите. Нареждат се в намазана с олио тава, мажат се отгоре също с олио....
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 5
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка: