Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Намазваме кифличките-дебеланки с локум с 2 разбити жълтъка с 1 с.л. прясно мляко.
Поръсваме с мокра захар и печем на 170 °C до готовност....

Готовите кифлички оставяме да се охладят и поръсваме с пудра захар.
Пълнозърнестите кифлички с локум са готови....

В широката част поставете по 1 половинка локум и увийте на кифлички.
Наредете в тава и оставете да втасат пухкавите кифлички с локум....

Кифличките се завиват и залепват с жълтък. За плънка слагате орехи и локум....

Локумът се нарязва на парчета, върху всеки триъгълник поставяме парче локум и навиваме на кифли. Така се оформя и втората част от тестото....

На широката част слагам парче локум и завивам на кифличка.
Подреждам ги на разстояние в тава и оставям на топло да удвоят обема си....

В основата слагам локума, като леко го разтеглям. Завивам кифличката, като краищата прибирам навътре....

Поръсете с пудра захар кифличките преди сервиране.
Бухналите кифлички с локум са много апетитни....

Смесват се орехите, нарязаният на парченца локум и захарта, добавят се накиснатите за 10 минути в гореща вода и отцедени стафиди....

3
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 7
51
43
33
20
10
Дай твоята оценка: