Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полски козунак
Млякото се кипва, сметаната се загрява, без да кипне. Половината от млякото и цялата сметана се смесват, добавя се брашното, разбърква се и се оставя...
Чуден козунакНе искам да си приписвам заслугите за него, а да изразя благодарност, защото за първи път ми се получи истински козунак на конци, без да си правя...
2
Пълнен козунакПресяваме брашното в дълбок съд и го оставяме на топло. В една чаша надробяваме маята, посипваме я с лъжичка захар, заливаме с 3 с.л. прясно мляко...
1
Чешки козунак
Пресявам брашното със солта и към тях прибавям шупналата смес с мая, която съм активирала преди това и предварително разбитите яйца и мляко.
Замесвам...
Обикновен козунакОбилно ги посипвам със кристална захар и слагам козунака да се пече на 160 градуса във загрята фурна....
7
Козунак Бриош
Разтворете маята и 1 с.л. от захарта в леко затопленото мляко, добавете 2 с.л. брашно и разбъркайте.
Завийте съда със стреч фолио и оставете на...
Веган козунакАз пекох в кръгла форма и завих плитката на охлюв, а ако се използват по-малки продълговати форми, тестото стига за два козунака....
1
Рейтинг
4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: