Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Икономични пърленкиГотовите икономични пърленки може да намажем, ако желаем, с чесново масло или с масло и шарена сол или да поднесете натурални....
Пухкави пърленкиПолучават се много пухкави пърленки. Това тесто е подходящо и за пържени мекици....
3
Селски пърленкиЩом обърнете питката от втората страна, намазвайте вече опечената със смес от маслото, чесъна и шарената сол....
24
Турски пърленкиРазтопете маслото, добавете пресования чесън и намажете всяка пърленка със сместа, след което поръсете с шарена сол....
1
Типови пърленкиМаята се разтваря в една чаена чаша топла вода и се оставя за 5 минути, след което се добавят останалите съставки. В зависимост от брашното вероятно...
1
Пълнозърнести пърленки
От това тесто се получават 7-8 пърленки.
След като разделим тестото, всяка топка тесто се разточва....
Пърленки Пататник
И така правите всички пърленки пататник. Когато изваждате готовите пърленки-пататник, покривайте с кърпа....
Содени пърленки
Може докато са топли още да ги намажете с масло и да ги поръсите с чубрица или да ги натъркате с чесън....
Габровски пърленкиПърленките се пекат на скара, намазана с мазнина, като се обръщат. Още топли пърленките се намазват с масло и се поръсват с шарена сол....
3
Еленски пърленки
Той се намазва с мазнина и пърленките се запичат от двете страни. Намазват се с масло и се нареждат една върху друга....
Чесън в оцетС кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне.
Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус....
5
Рейтинг
4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: