Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Спанакът се задушава само с водата, полепнала по листата му около 7 мин. Добре се изцежда и се реже наситно, заедно с моркова, целината и праза. Пържат...

4

Загряваме олиото и задушаваме нарязния лук. Задушаваме го за 5 минути. Прибавяме нарязаните моркови и готвим още 5 мин.
Тогава сипваме ориза,...

Подредете готовото ризото в блюдо, поръсете с разтопено масло и настърган пармезан....

Загрейте млякото със захарта. Разтопете маслото, добавете ориза и след малко прибавете 1 черпак от топлото мляко. Когато оризът абсорбира млякото,...

Ризотото с гъби е готово.
Разгледай и другите ни сполучливи рецепти за ризото с гъби, вкусно ризото с манатарки или пилешко ризото....

слагаме 2 черпак, разбъркване, изчакваме да се изпари течността и се прибавят пак 2 черпака и това се повтаря, докато се свари оризът за нашето вкусно ризото...

Готовото ризото с гъби разсипете на порции.
Поръсете ризотото с кладница с пармезан на прах.
Добър апетит!...

Най-важно за приготвянето на истинско ризото е, разбира се, самият ориз. Той трябва да е специален сорт, наречен Арборио....

Почиствате и измивате ориза. Слагате го в намазнена с олиото тава и му добавяте вода в съотношение 3:1 /вода:ориз/.
Добавяте подправките и доматения...
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 10
52
44
33
21
10
Дай твоята оценка: