Gotvach.bg»Избрани Колекции»Къри Подправка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Различните видове къриСервира се с маринован джинджифил или "ачат" (специфична тайландски подправка)....
1
Защо да ядем къри
То е смес от подправки.
В състава на кърито влизат следните подправки: куркума, кориандър, кимион, червен пипер и сминдух....
Да си приготвим домашно къри
Кърито е подправка, която се използва за приготвянето на ястия от азиатската и индийската кухня....
Как да си направим къри?
Подправката къри е широко разпространена в азиатската кухня, където тя често се добавя към месни и зеленчукови ястия....
Къри вкусотии за закуска, обяд и вечеря
Кърито, което в Индия се продава на листенца и където е най-употребявано, няма нищо общо с това, което ние наричаме къри, а именно - смесица от подправки...
На кои ястия се слага къри?
Важно е да уточним, че кърито не е просто една подправка, а смес от няколко подправки - обикновено 5, 7, 13, а в някои случаи дори и повече....
Босилекът - кралската подправка
Вместо мушкато можете да си отглеждате босилек или други подправки в кухнята....
Непознатата подправка Шейба
Шейба /Sheba/ е подправка с арабски произход. Тя е универсална подправка....
Хрянът - подправка и лекарство
Хрянът често се използва в качеството на пикантна подправка, която по вкусови качества е равносилна на горчицата и е в състояние да разнообрази различни...
Рейтинг
4
Общо гласували: 9
55
41
31
22
10
Дай твоята оценка: