Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Като стане прозрачен, прибавяме прецеден бульон от сварено пиле. Подправяме със сол и черен пипер. Сваряваме си ориза на тих огън....

Поставя се пилешкото месо в тенджера, хубаво е да има и кокали за по-добър вкус на бульона. Заливаме с гореща вода, прибавя се почистена глава лук...

Месото поръсете със червен пипер и печете до извиране на водата и хубав загар на месото. Лесно и вкусно пиле с ориз на фурна....

1

Пилето се пече около 70 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна, като се полива често със сока, който се отцежда в тавата....

Овкусете пилето.
Покрийте го с фолио ти печете в загрята на 190 градуса фурна за 40 минути....

Сложете пилето в тава и го напълнете със смес от нарязаните лук, резене и маслини. Поръсете го със зехтин, черен пипер, сол и розмарин....

Разпределете доматеното орзо около пилето в тавата. Печете още 30 минути - до готовност....

Поставете пилето в голяма книжна кесия, която е намазана с масло, завържете я и поставете в тавичка....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 10
53
43
33
21
10
Дай твоята оценка: