Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лимонада с коричкиЛимоните се измиват добре и се изстискват. Корите им се нарязват и се заливат със сока и захарта.
Долива се с вода до достигане на 6 литра готов...
Лимонада с ананас
Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. Водата се кипва, добавя се кленовият сироп, кората от лимона....
Лимонада с ягоди
Ягодите се измиват. Поставят се в дълбок съд.
Лимонът и портокалът се изтискват (ползва се само сока) и се прибавя към ягодите. Добавя се и захарта...
Пита за 8 март (Пита осмица)
В 100-150 мл мляко се слага маята, захарта и брашно, така че да се получи гъста каша. Оставя се настрани да се активира маята. През това време си...
Пита ВенецОставете да втаса за 40 минути, намажете с третото яйце, поръсете питката със семена по избор.
Печете на 200 градуса до готовност....
4
Класическа пита
Напръскайте готовата питка с вода, завийте и оставете да омекне.
Класическата пита е готова....
Кръстова пита
Сложете питката на Кръстовден да се изпече в загряна 150 °C фурна до готовност.
Кръстова пита по традиция трябва да е постна, содена...
Магданозена пита
Оставете питката да втаса, намажете с разбит с малко прясно мляко жълтък и печете на 200 градуса около 40 минути.
Магданозената пита е готова....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 7
53
41
31
22
10
Дай твоята оценка: