Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


След изваждане от фурната празничната погача се пръска леко с вода и се оставя, покрита с месал или кърпа, да си почине или както казват старите хора...

Покривате оформената празнична питка и я оставяте на топло за 20 минути....

Ако не сте сигурни дали е готова, проверете със суха клечка, ако клечката излезе суха, значи погачата е готова....

Оставете празничната питка да втаса, след което я намажете с разбит жълтък, 1 с.л. мляко и 1 ч.л. олио....

Така направената питка се оставя пак да удвои обема си, след което се намазва с жълтък разбит с 1 с.л. вода и се поръсва със семената....

Кубчето мая се разтваря в малко хладка вода с щипка сол и щипка захар. Когато шупне, се прибавя към предварително пресятото брашно, яйцата, киселото...

Зарадвайте вашето семейство с домашно приготвена погача на светлия празник Великден. Вижте нашите предложения за вкусни домашни погачи....

Коледната погача се изпича за около 40 минути, като се слага в предварително загрята фурна на 180 градуса....
Рейтинг
4.6
Общо гласували: 5
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: