Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Изпечете бялата риба в предварително загрята фурна на 200°C за около 30 мин.
Сервирайте с подходяща гарнитура за риба по желание....

Зависи и от дебелината на филетата риба, но имайте предвид, че бялата риба се сготвя бързо и ако прекалите с времето, би станала суха....

Смилате в кухненски робот рибните филета до гладка смес.
Добавяте ситно нарязания лук....

Филето се почиства от кожата и се смила. Добавя се накиснатият предварително хляб, яйцето, част от лука, магданоза и солта....

Сложете всяко филе върху хартия за печене. Наредете върху рибата резен лимон и резени краставица, поръсете с вино и затворете с хартията....

1

Нарязаната на порции риба осоляваме, слагаме подправките и лимона. Така маринована оставяме рибата да престои два часа....

Измитото и отцедено филе сложете върху салфетка, за да се подсуши. Посолете. Наредете филето в намазана с масло огнеупорна тавичка....

Ако съдът е малък, рибните филенца се нареждат на пластове, като между всеки пласт риба се ръси обилно със сол....

Подсушаваме добре охладените рибни филета. Почистваме ги внимателно с пинцета от гръдни костици и премахваме кожата....

Гарнираме печената риба с магданоз, картофена салата, зелена салата и друго по желание.
Рибата с домати на фурна е готова....
Рейтинг
4.4
Общо гласували: 5
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: