Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Стари Бабини Гозби

Стари Бабини Гозби

Прегледай всички 99 подбрани съвети относно стари бабини гозби в Gotvach.bg.
Козунака на бабаКозунака на бабаОт всички продукти се омесва тесто и се разделя на три части. Оставя се да втаса, докато увеличат обема се три пъти. Омесва се наново и леко се...
Задушеното на бабаЗадушеното на баба
Нарежете морковите и праза на кръгчета. Лука и доматите нарежете на кубчета. В тенджера загрейте олиото и маста. Запържете за кратко месото от...
Попарата на бабаПопарата на баба
2
Пригответе си домашна питка на топки от царевично брашно. На следващия ден, когато е изсъхнала питката, вземете едната топка и я натрошете в купа...
Тутманик На бабаТутманик На баба
Маята се разтваря във вода с 1-2 с. л. брашно и малко захар. Като шупне, се добавя в брашното заедно с яйцата, по 1 с. л. сол и захар и хладкото прясно...
Лучник на бабаЛучник на баба
Всичките тези продукти се запържват в тиган до получаване на сребрист цвят. Тестото се разделя на две части и се правят два блата. В тавичка...
Празеник от бабаПразеник от баба
3
Плънка: Измиваме и почистваме двата стръка праз, като ги нарязваме на не много ситно. Запържваме ги, докато леко омекнат, прибавяме сол на вкус,...
Милинките на бабаМилинките на баба
1
Разтваряме маята в 100 мл хладка вода, заедно със захарта и 3 с.л. брашно. Оставяме да кипне. Пресяваме брашното, добавяме солта, счукваме двете...
Зелника на бабаЗелника на баба
8
Зелето се нарязва на много тънки лентички или се рендосва. В купа смесваме зелето, солта, брашно и водата да се получи смес с гъстотата на кашичка...
Саралията на бабаСаралията на баба
2
В голяма купа се разбиват яйцата, към тях се добавят захарта, брашното и олиото, бърка се до получаване на еднородна смес. Слагат се 2 кори и от...
Толумбичките на БабаТолумбичките на Баба
Налейте в тенджера 300 мл вода и я оставете да заври. Пуснете в нея захарта и маслото. При получената смес прибавете и брашното. Разбъркайте добре...
Форнетите на БабаФорнетите на Баба
Оставете бутер тестото да се стопли и го разстелете върху гладка повърхност. Разрежете го на квадратчета, широки около пет сантиметра (или повече)...
Арабски баба ганушАрабски баба гануш
5
Патладжаните се пекат, обелват и намачкват на пюре. Добавят се зехтинът, магданозът, чесънът, таханът и лимоновият сок и се овкусява със сол....

Рейтинг

4.2
Общо гласували: 6
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: