Gotvach.bg»Избрани Колекции»Лозови Сарми
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


След около 30 мин може да се намали на 120°С и да се остави цяла нощ да се пече или не се намаля и лозовите сарми се пекат около два часа....

Сармите се подреждат плътно в тенджера, долива им се гореща вода, докато ги покрие.
Освен с водата се заливат и с лимоновия сок и олиото....

Няколко лозови листа се слагат на дъното на тенджера и отгоре плътно се нареждат сармите....

Ако ползвате пресни лозови листа, ги попарете, а консервираните измийте добре. Завивайте по 1 ч.л. от сместа във всеки лист....

Покривате отгоре с лозови листа и затискате с чиния. Прибавяте толкова вода, че да достигне до ръба на чинията.
Варите сармите на тих огън....

Гъбите се нарязват на малки парченца, за да може да се навият в сармите, но не прекалено малки, защото като се запържват се свиват....

Върху картофите наредих сармите и полях с малко олио.
Поставих чиния, която да притиска сармите и налях 4 ч. ч. гореща вода....

3
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 6
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: