Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Английска туршияБурканите се слагат на тъмно и хладно място, а английската туршия се консумира след 15-20 дена....
3
Царска туршияВсички зеленчуци се измиват, почистват и се нарязват, поръсват се със солта и захарта и се оставят да престоят 24 часа....
Сливенска туршия
Към сместа от вода и оцет се прибавят захарта и солта. Течността се сварява и се оставя да изстине, след което с нея се залива туршията....
Дунавска туршия
От оцета, захарта, солта и олиото приготвяме марината. Слагаме маринатата на котлона. След като заври заливаме с нея зеленчуците....
Редена туршия
Камбите се измиват и нарязват на хапки.
Морковите се обелват и режат на кръгчета, краставичките също се нарязват на колелца. Нарязват се листа...
Ловешка туршия
Наредете туршията в буркани - ред чушките, ред от останалия зарзават.
Залейте със студената саламура, притиснете добре и затворете....
Търновска туршия
Изчистете чушките и ги нарежете на кръгчета с широчина около 5 см. Нарежете доматите на дълго, а морковите - на кръгчета.
Нарежете магданоза на...
Еднодневна туршияКонсумирайте след това туршията. Трайността ѝ е до 1 седмица, защото няма консервант....
7
Попарена туршияДобре почистените зеленчуци се нарязват, зелето и чушките на ивички, карфиолът на розички, а морковите на кръгчета.
Към тях се добавя нарязаният...
3
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 10
52
44
33
21
10
Дай твоята оценка: