Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Проста Солена Туршия

Проста Солена Туршия

Открий всички 34 подбрани съвети за проста солена туршия в Gotvach.bg.
Английска туршияАнглийска туршия
3
Бурканите се слагат на тъмно и хладно място, а английската туршия се консумира след 15-20 дена....
Царска туршияЦарска туршияВсички зеленчуци се измиват, почистват и се нарязват, поръсват се със солта и захарта и се оставят да престоят 24 часа....
Сливенска туршияСливенска туршия
Към сместа от вода и оцет се прибавят захарта и солта. Течността се сварява и се оставя да изстине, след което с нея се залива туршията....
Дунавска туршияДунавска туршия
От оцета, захарта, солта и олиото приготвяме марината. Слагаме маринатата на котлона. След като заври заливаме с нея зеленчуците....
Дива туршияДива туршия
Когато се разтопи солта и захарта снемаме от котлона и сипваме 1 литър хладка вода....
Редена туршияРедена туршия
Камбите се измиват и нарязват на хапки. Морковите се обелват и режат на кръгчета, краставичките също се нарязват на колелца. Нарязват се листа...
Лютива туршияЛютива туршия
Приберете туршията на хладно място....
Ловешка туршияЛовешка туршия
Наредете туршията в буркани - ред чушките, ред от останалия зарзават. Залейте със студената саламура, притиснете добре и затворете....
Търновска туршияТърновска туршия
Изчистете чушките и ги нарежете на кръгчета с широчина около 5 см. Нарежете доматите на дълго, а морковите - на кръгчета. Нарежете магданоза на...
Туршия-сармиТуршия-сарми
На няколко дни претакайте туршията, след което я приберете на хладно и сухо място....
Еднодневна туршияЕднодневна туршия
7
Консумирайте след това туршията. Трайността ѝ е до 1 седмица, защото няма консервант....
Попарена туршияПопарена туршия
3
Добре почистените зеленчуци се нарязват, зелето и чушките на ивички, карфиолът на розички, а морковите на кръгчета. Към тях се добавя нарязаният...

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 10
52
44
33
21
10
Дай твоята оценка: