Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Най-напред се приготвя сиропът и се оставя да изстине (стандартно 1:1 вода и захар).
В дълбок съд се разбиват двете яйца и постепенно прибавяме...

Грисът се изпича в тиган до златист загар. Към него се прибавят прясното мляко, малко по малко захарта, като непрекъснато се бърка....

В десертни купички редуваме грис - пюре докато се запълнят. Най-отгоре поръсваме с орехи или други ядки....

/undefined В тенджерка се кипва прясното мляко и се добавят последователно захарта, грисът и разбитите жълтъци....

Грисът се запържва в олиото до златисто, след което се залива с 5-6 чаши гореща вода, като се бърка непрекъснато.
Оставя се да заври....

След това се добавя грис и се разбърква до сгъстяване, но не много, защото като се охлади, става още по-гъсто....

1

5
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 7
52
42
33
20
10
Дай твоята оценка: