Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рецептурник за Хляб

Рецептурник за Хляб

Открий всички 99 кулинарни идеи относно рецептурник за хляб в Gotvach.bg.
Ирландски хлябИрландски хляб
2
Пресейте двата типа брашно, прибавете содата, пшеничения зародиш, овесени трици и овесени ядки. Разбъркайте сместта добре, прибавете олио, както...
Портокалов хлябПортокалов хляб
1
Готовият хляб се оставя да престои около 5 минути, след което внимателно се вади от формата....
Хляб ЛавашХляб Лаваш
4
Омесете тесто от половината брашно, захарта, солта, маята и качамака. Пресейте останалото брашно и го месете до еластично тесто, като накрая добавете...
Орехов хлябОрехов хлябРазтварете маята в 80 мл хладка вода и забъркайте гъста каша с малко брашно. Оставете да втаса на топло за около 15 минути. Изсипете брашното в тава...
Месен хлябМесен хляб
От сместа омесваме овален или продълговат хляб, който прехвърляме в предварително намазнена форма за печене....
Пълнозърнест хлябПълнозърнест хляб
2
Поръсват се с брашно и на всеки хляб се изрязват диагонални прорези около 5 мм, същото се прави и в обратната посока....
Хляб ЧиабатаХляб Чиабата
1
Смесете в купа брашното, солта и маята. Добавете водата и разбъркайте до получаване на влажно тесто. Покрийте купата с прозрачно фолио и оставете...
Фруктов хлябФруктов хляб
1
Когато изстине, фруктовият хляб се нарязва на филии....
Питка хлябПитка хляб
Оформят се във вид на продълговат хляб. Нареждат се в намазнена тава, оставят се да втасат още малко, намазват се с разтопено масло....
Плодов хлябПлодов хляб
Плодовият хляб се оставя да изстине във формата, след което се изважда, завива се във фолио и се оставя да престои една нощ....
Тъмен хлябТъмен хляб
Двата вида брашно се пресяват със солта. Добавят се медът, разтворен в хладкото прясно мляко, и киселото мляко, към което е прибавена содата....
Милански хлябМилански хляб
Маята се разтваря в малко хладка вода. Прибавя се към пресятото брашно заедно с разбитите яйца, солта, канелата, стафидите, захаросаните плодове и...

Рейтинг

4.4
Общо гласували: 5
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: