Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ирландски хлябПресейте двата типа брашно, прибавете содата, пшеничения зародиш, овесени трици и овесени ядки.
Разбъркайте сместта добре, прибавете олио, както...
2
Портокалов хлябГотовият хляб се оставя да престои около 5 минути, след което внимателно се вади от формата....
1
Хляб ЛавашОмесете тесто от половината брашно, захарта, солта, маята и качамака.
Пресейте останалото брашно и го месете до еластично тесто, като накрая добавете...
4
Орехов хлябРазтварете маята в 80 мл хладка вода и забъркайте гъста каша с малко брашно. Оставете да втаса на топло за около 15 минути. Изсипете брашното в тава...
Месен хляб
От сместа омесваме овален или продълговат хляб, който прехвърляме в предварително намазнена форма за печене....
Пълнозърнест хлябПоръсват се с брашно и на всеки хляб се изрязват диагонални прорези около 5 мм, същото се прави и в обратната посока....
2
Хляб ЧиабатаСмесете в купа брашното, солта и маята. Добавете водата и разбъркайте до получаване на влажно тесто.
Покрийте купата с прозрачно фолио и оставете...
1
Питка хляб
Оформят се във вид на продълговат хляб.
Нареждат се в намазнена тава, оставят се да втасат още малко, намазват се с разтопено масло....
Плодов хляб
Плодовият хляб се оставя да изстине във формата, след което се изважда, завива се във фолио и се оставя да престои една нощ....
Тъмен хляб
Двата вида брашно се пресяват със солта.
Добавят се медът, разтворен в хладкото прясно мляко, и киселото мляко, към което е прибавена содата....
Милански хляб
Маята се разтваря в малко хладка вода. Прибавя се към пресятото брашно заедно с разбитите яйца, солта, канелата, стафидите, захаросаните плодове и...
Рейтинг
4.4
Общо гласували: 5
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: