Gotvach.bg»Избрани Колекции»Агнешко по Арабски
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Печете агнешкото на 200 градуса около 90 минути, а малко преди да е готово махнете фолиото.
Печеното агнешко с лапад по арабски е готово....

2

Зеленчуците се нарязват на едро. Подправките се смилат фино заедно със олиото.
Месото се намазва с тях и се поставя върху канапе от нарязаните...

Лукът нарежете на шайби и задушете в зехтина за минута заедно с нарязани на кубчета моркови. Прибавете нарязания на дребно чесън, разредете с виното...

Месото се реже на парчета заедно с костите. Доматите се настъргват и се смесват с нарязаните на ситно зелени подправки, черния пипер, солта и олиото...

Месото се нарязва на едри парчета, залива се с вода и се вари заедно с дафиновия лист, лука и черния пипер.
Пяната, която се образува при варенето...

Запържете агнешкото в маслото, докато се зачерви, добавете лука и оставете така за 10 минути....

Извадете го и добавете предварително скълцания възможно най-ситно лук и малко чесън, по желание....

Покрийте тавата с фолио и сложете агнешкото по френски да се пече за около 2 часа в умерено загряна фурна....
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 4
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: