Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Затворете плътно с капак и задушавайте на слаб огън /120/ градуса поне 3 часа....

1

Запържете агнешкото в маслото, докато се зачерви, добавете лука и оставете така за 10 минути....

Извадете го и добавете предварително скълцания възможно най-ситно лук и малко чесън, по желание....

Нарежете агнешкото на хапки и сложете да се задуши в сгорещената мазнина заедно с малко вода, а след месото добавете накълцания по едро лук, брашното...

Нарязваме агнешкото на кубчета, като отстраняваме всички излишни мазнини. Лукът и обелените картофи са нарязват на филии....

Капачетата на гювечетата се отварят и във всяко се добавя по малко от картофите, морковите, чушките, сините сливи и орехите....

При задушаването заливаме месото със соса и доливаме по малко вода....

Накиснете зрелият фасул и го сложете в тенджера с дебело дъно и покрийте с вода. Сложете щипка сол и варете на тих огън, докато омекне.
Загрейте...
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 4
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: