Gotvach.bg»Избрани Колекции»Домашен Тутманик със Сода
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Три от яйцата се разбъркват и към тях се прибавят киселото мляко с разтворената в него сода....

Поднася се топъл домашен тутманик с подходяща напитка - айрян или плодов сок....

Содата се слага в киселото мляко, разбърква се и заедно с олиото и предварително пресятото брашно се прибавят към разбитите яйца....

2

Сложете на топло да втаса след което размажете яйцето отгоре и печете тутманика в загрята фурна до хубав златист цвят....

Лимецовият тутманик с козе сирене и сода се пече в предварително загрята фурна 40 мин. на 160 градуса....

Сервирайте тутманик розички с чаша айрян или компот и се насладете!
Добър апетит!...

Прибавя се содата и се разбърква, за да се загаси, като шупне, след което се изсипва в кладенчето на брашното....

След като е изпечен и готов тутманикът, още горещ се минава с бучка масло.
Мандраджийският тутманик е много вкусен....
Рейтинг
4.1
Общо гласували: 7
54
40
33
20
10
Дай твоята оценка: