Gotvach.bg»Избрани Колекции»Замесване на Козунак
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Пробваме дали е добре изпечен козунакът с бира с дървена клечка, трябва да излиза суха....

Замесваме меко тесто за козунак, а останалото масло добавяме постепенно и месим до неговото усвояване....

Маята се смесва с малко затоплено мляко, малко захар и 2 супени лъжици брашно и се оставя на топло да шупне. В пресятото брашно се прави кладенче...

Продуктите за кваса се смесват добре и се оставят на топло за половин час. В пресятото брашно се прави кладенче и се слага квасът, олиото, киселото...

Ако искаш да приготвиш наистина сполучлив козунак, опитай и тези изпитани рецепти за козунак като този козунак на конци или нашия козунак без месене...

Към сместа се прибавят останалите продукти + половината от мазнината, а другата половина се оставя при месенето и се замесва меко и нелепнещо тесто...

Козунакът го слагаме в предварително намазана с маргарин форма и го оставяме да втаса втори път....
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 5
51
44
30
20
10
Дай твоята оценка: