Gotvach.bg»Избрани Колекции»Домашен Козунак на Баба
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашен козунакСложете домашния козунак да се пече за около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна....
Класически домашен козунак
Извадете готовия класически домашен козунак и охладете върху решетка.
Източник: Блогът на Сия Рибагина...
Ароматен домашен козунак
Намазваме втасалия козунак с разбито яйце.
Поръсваме го със захар и го набоцкваме с орехови ядки.
Печем в умерена фурна....
Вкусен домашен козунак
След второто втасване оформяме козунака, сплитаме по желание намазваме с отделения белтък, поръсваме обилно със захар и оставяме на топло да втаса...
Вкусен пухкав домашен козунакЛеко недопеченият козунак е по-ароматен, по-препеченият е по-хрупкав и по-траен.
Вкусният пухкав домашен козунак е готов....
9
Домашен козунак с шоколад
След като е изпечен козунакът, си правим сироп от вода и захар 1:1 с четка намазваме и поръсваме със захар....
Домашен козунак с локумОставете готовите козунаци да втасат повторно, когато видимо увеличат обема си, намажете с разбит белтък и поръсете със захар....
4
Великденския козунак на бабаАктивирайте маята в топлото мляко със захар около 1 ч.л., 2 с.л. брашно и оставете да шупне.
Пресейте брашното в тава, добавете щипка сол, направете...
1
Рейтинг
3.1
Общо гласували: 7
50
43
32
22
10
Дай твоята оценка: