Gotvach.bg»Избрани Колекции»Имамбаялдъ по Турски
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Натрошаваме маята и я разтваряме в малко от водата заедно с щипката захар. Оставяме на топло за кратко. Пресяваме брашното и правим кладенче. Добавяме...

Имамбаялдъ по манастирски се пече в силна фурна, докато остане на мазнина....

Правят се няколко дълбоки разрези в горната част на патладжаните. Слагат се в гевгир и се поръсват със сол. Отцеждат се около 1 час. Фурната се загрява...

1

Разбийте маслото със захарта. Сипете вътре ореховите ядки, ванилията и брашното. Разбъркайте.
От сместа омесете гладко тесто. Направете от него...

Поднесете вкусните мекици по турски с гарнитура от сладко, мармалад, мед, сирене, кашкавал или просто пудра захар.
Да ви е сладко!...

Разполовете почистените тиквички. Леко издълбайте вътрешността им и я накълцайте ситно.
Загрейте зехтина и запържете накълцания лук. Добавете...

Скумрията по турски е много вкусна.
Готовата скумрия на фурна можете да поднесете с домашни картофки соте, гръцка салата или салата Табуле....
Рейтинг
4.1
Общо гласували: 8
53
44
30
21
10
Дай твоята оценка: