Gotvach.bg»Избрани Колекции»История на Пшеницата
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Варена пшеница за поменПшеницата се накисва във вода за няколко часа. Излива се водата, сипва се отново вода и се слага да се вари до пълна готовност....
Грухана пшеница с млякоСварената пшеница махаме от котлона и изсипваме в малки огнеупорни купички, които печем на водна баня до зачервяване....
1
Вкусна пшеница с орехи
Пшеницата се сварява до омекване и изцежда от водата.
След това прибавяте орехите, които са натрошени предварително....
Кълнове от пшеница с ябълки и мед
Накъсайте марулята в купа и към нея добавете нарязаната на парченца ябълка и кълновете.
Разбийте заедно меда, зехтина и лимоновия сок. Объркайте...
Салата със сушени плодове, пшеница и нар
Пшеницата се вари докато омекне (около 20 минути). След това се отцежда и се оставя да се охлади....
Кремсупа от пшеница и домашно овче сирене
Набъбналата пшеница се сварява единствено с няколко кристалчета едра морска сол....
Крокети с пшеница и два вида кайма
Пшеницата се накисва до набъбване в разтвора на бульона, смесва се с телешката кайма и се подправя с черен пипер и сол....
Грухана пшеница с лимон, канела и орехи
В тенджера с вода изсипваме груханата пшеница и варим на котлона до готовност. Водата трябва да е поне 10 см над пшеницата....
Пшеницата по световните пазари поевтинява
Цената на пшеницата за миналата седмица е достигнала 587 долара за бушел....
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: