Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Консервира Манджа
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Сготвените манджи могат да бъдат консервирани, но е хубаво да се спазват някои правила, които ще гарантират правилното изпълнение на процеса....


Нарежете доматите, патладжана и лука.
В голям тиган сипете доматената паста, кимиона, солта, кайенския пипер и водата. Разбъркайте добре....

Пилешкото месо го сваряваме. Вадим и нарязваме на кубчета.
Горещия бульон прехвърляме в тенджера и в него слагаме наситнените моркови и лук....

Оставяме да се задушават и когато омекнат зеленчуците и се изпари водата, прибавяме измит в няколко води ориз (1/2 ч.ч.)....

Прибавяме натрошен бульон (пилешки или зеленчуков по вкус) и варим манджата с открехнат капак до готовност, като няколко минути преди да свалим от...

При необходимост може да сгъстим още с размито във вода малко брашно или да долеем вода, за да разредим манджата....

2

Овкусяват се със сол и черен пипер, захлупват се и се задушават до омекване....

Лукът се обелва и нарязва на ситно, чушките се почистват от семената и се нарязват на парчета, морковите се обелват и също се нарязват....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 10
53
42
34
21
10
Дай твоята оценка: