Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Овча Саздърма
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


От ниско счупете яйцата върху парчетата саздърма, като се стремите яйцата да останат цели и да не се разтекат....

Рецептата за саздърма съм научила от моята майка! Тя приготвяше освен телешка, овча и козя саздърма по същия начин....

Когато обезкостявате кокалите, за да им вземете месото, оставяйте по малко месо за саздърма....

2

Не се стерилизира саздърмата.
Така в хладилник домашната саздърма от рагу и сърца издържа повече от месец....

Слагаме отцеденото от водата цветно зеле - карфиол, и парченца саздърмата....

8

Разреждаме с разтворения бульон във вода и варим с дребно нарязаната саздърма, като непрекъснато бъркаме докато се получи желаната гъстота....

Слагат се месото и костите да врят на бавен огън за 1 час. След това се оставят да изстинат напълно.
Обира се образувалата се лой от повърхността...
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: