Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Правят Милинки
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Милинки с айрян
С мазнината може да се варира според вкуса - за по-сочни и мазни милинки повече, а за по-сухи по-малко....
Милинки с тофуНамазваме две форми за милинки със зехтин.
Късаме тестото на малки парчета и във всяко поставяме по малко тофу....
2
Милинки 4 семенаКогато е готово, жълтъкът се разбива с 1 с. л. олио и 1- 2 капки оцет. С тази смес се намазват милинките и се поръсват със семената....
2
Милинки с мас
Към размекнатата мас добавяме галетата и брашното, разбъркваме и заливаме милинките....
Милинки в хлебопекарнаС получената смес от масло, брашно (не галета) и сол се намазват бухналите милинки и се поставят във фурната на най-долното ниво....
2
Милинки с извара
После се увеличава на 180°C и печем милинките до зачервяване.
Изваждат се милинките с извара и хапваме топли по всяко време на деня!...
Милинки по Ботевградски
Заливат се с приготвената през това време заливка от разтопено масло с брашно, сол и сиренето и милинките се пекат в умерена фурна до готовност....
Милинки от тефтера
Оставя се да втаса, а през това време се подготвя брашното, което се разстила в тава и се прави кладенче, в което се поставя млякото, в което е загасена...
Милинки от детството
Постепенно се слага пресятото брашно и се замесва меко тесто.
Оставя се да втаса, след което се правят топчета с големината на орех....
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: