Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Приготвя Ориз за Ризото
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


2

Сипете в съда на огъня ориза и артишоците, налейте половината от водата - гореща, и бъркайте докато се поеме....

Измиваме ориза и слагаме да се свари в леко подсолена вода. Измиваме и отцеждаме....

Оризът се измива и се оставя да се накисне за няколко часа. Кафявият ориз е по-твърд и се сваря по-трудно....

Докато не се поеме течността, не наливайте следващата порция бульон. Така ще постигнете така типичната за ризотото кремообразност....

Сервирайте разкошното ризото на момента, за да се усещат стегнатите зрънца ориз, обвити в кремообразна субстанция....

В гововото ризото сложете зехтин, пармезан и магданоз.
Ризотото с калмари е много вкусно....

1

Хубавото ризото е с кремообразна консистенция.
След като оризът е сварен, се прибавят маслото и настърганият пармезан....
Рейтинг
5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: