Gotvach.bg»Избрани Колекции»Печени Кестени
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


ПС: Разрезите на вкусните печени кестени са задължителни, защото при печенето се надуват и започват да хвърчат....

Колкото повече престояват, толкова по-хубави стават консервираните кестени....

1

Добавете брашното от кестени, а след това на части и обикновеното брашно, пресято с бакпулвера и солта....

Прибавете лещата, кестените, водата, дафиновия лист и мащерката. Оставете яхнията да се задушава 35-40 минути на тих огън под похлупак....

Кестените се пекат на 165 градуса 30 минути. Почистват се от кората и ципата и се заливат с вода така, че само да ги покрие....

Залейте кестените и разбъркайте добре.
Разбийте сметаната със захар и покрийте сместа с кестени....
Рейтинг
4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: