Gotvach.bg»Избрани Колекции»Приготвяне на Капама
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Капама в тикваДокато тиквата се пече, пристъпваме към приготвяне на плънката за нашата вкусна капама....
Капама в гювечНареждаме сармите, приготвени от кълцаното месо, ориза, овкусени с кимион, черен пипер и чубрица....
3
Капама в гърне
Залейте ги с виното и изпечете капамата в затоплена фурна до сготвяне на всички продукти.
Сервирайте капамата в гърне, докато е още топла....
Капама в Crock-pot
Накрая запичаме кавърмата във фурната за 20-30 минути, така както си е в съда, но без капака.
Лесната капама е готова....
Пилешка капама с гъбиОтстраняваме скилидките чесън и клончето от чубрица и поднасяме капамата топла....
3
Капама с прясно зелеЗелето нарязваме на ситно. В дълбок тиган задушаваме лука и ориза, като овкусяваме с червения и черния пипер.
Готовата плънка изсипваме при зелето...
2
Пловдивска капама с телешко
Похлупваме пръстеният съд плътно с капак.
Слагаме ястието да се пече за 2 часа в умерена фурна....
Капама с лозови листаНарежете месото на малки парченца, прибавете половината масло и 1 кафена чашка топла вода и го задушете.
Нарязаните на ивички листа посолете и...
1
Капама с домашен петел
Капамата се пече 1 час на 200 градуса да заври.
Намаля се за още 2 часа на 150 градуса.
Капамата с домашен петел е готова....
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 7
51
43
32
21
10
Дай твоята оценка: