Gotvach.bg»Избрани Колекции»Капама по Родопски
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Качамак по родопски с месоС лъжичка се взема от запръжката само светлата част от мазнината и заливаме родопския качамак.
Много вкусна родопска гозба....
Катми по родопски - от с.РодопиРазбъркваме добре, прибавяме брашното малко по-малко.
Тестото трябва да тече от черпака като средно гъста каша....
3
Родопска Капама
Заливат се с бульона (да покрие сармите), добавя се свинската мас (за да станат по-вкусни) и нарязаните на кубчета домати....
Марудници по родопски от кухнята на Бени
Сервираме марудниците по родопски от кухнята на Бени по желание със сладко, течен шоколад, сирене или друго по желание....
Запечен зрял фасул по родопски за Бъдни вечер
Гърнето се поставя на слаб огън да къкри, като се похлупва с капак....
Капама по Белишки
В дълбок съд на дъното нареждаме зелеви листа и нарязана на филийки сланина.
Месото нареждаме на редове, като между дивечовото месо слагаме сланина...
Капама по банскиЗалейте ястието с 1 чаша вряла вода и го покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата. Замажете капака на тенджерата с тесто....
6
Капама по нашенскиОтделяме от киселото зеле по големи листа за сарми. Разбъркваме измития ориз с подправките и завиваме сърми....
4
Новогодишна капама по лъкински
Отгоре слагаме свинските пържоли овкусени по същия начин и отново покриваме със зеле....
Капама по любима рецептаНа всеки ред слагаме дафинов лист и червен пипер и по малко масчица. Печем капамата в студена фурна за около 3 часа на 150 градуса....
2
Сач по родопскиМесото може да се нареже на тънки пържолки или на дребни кубчета. Леко се поръсват с олио.
След като се нагрее сачът, се намазва с мазнина или...
1
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 10
51
45
32
22
10
Дай твоята оценка: