Gotvach.bg»Избрани Колекции»Капама по Родопски
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Качамак по родопски с месоС лъжичка се взема от запръжката само светлата част от мазнината и заливаме родопския качамак.
Много вкусна родопска гозба....
Катми по родопски - от с.РодопиРазбъркваме добре, прибавяме брашното малко по-малко.
Тестото трябва да тече от черпака като средно гъста каша....
3
Родопска Капама
Заливат се с бульона (да покрие сармите), добавя се свинската мас (за да станат по-вкусни) и нарязаните на кубчета домати....
Марудници по родопски от кухнята на Бени
Сервираме марудниците по родопски от кухнята на Бени по желание със сладко, течен шоколад, сирене или друго по желание....
Запечен зрял фасул по родопски за Бъдни вечер
Гърнето се поставя на слаб огън да къкри, като се похлупва с капак....
Капама по Белишки
В дълбок съд на дъното нареждаме зелеви листа и нарязана на филийки сланина.
Месото нареждаме на редове, като между дивечовото месо слагаме сланина...
Капама по нашенскиОтделяме от киселото зеле по големи листа за сарми. Разбъркваме измития ориз с подправките и завиваме сърми....
4
Капама по банскиЗалейте ястието с 1 чаша вряла вода и го покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата. Замажете капака на тенджерата с тесто....
6
Капама по любима рецептаНа всеки ред слагаме дафинов лист и червен пипер и по малко масчица. Печем капамата в студена фурна за около 3 часа на 150 градуса....
2
Новогодишна капама по лъкински
Отгоре слагаме свинските пържоли овкусени по същия начин и отново покриваме със зеле....
Синдирмьо по Родопски
Сервирайте Синдирмьо по Родопски топло с натрошено сирене отгоре или като гарнитура....
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 10
51
45
32
22
10
Дай твоята оценка: