Gotvach.bg»Избрани Колекции»Заешка Капама по Странджански
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Заешка капамаЗахлупете плътно и печете капамата около 3 часа на тих огън (140-150 градуса) без да разбърквате....
1
Пикантна разядка по странджански в буркани
Пикантната разядка по странджански в буркани е идеално мезе за ракия зимата!...
Вкусна заешка капама
Когато изври водата, капамата е готова за сервиране.
Вкусната заешка капама е много вкусна....
Заешка капама със сушени кайсии
Заекът се оставя във вода за няколко часа. Нарязва се на порции, запържва се в олиото, след което се нарежда в кален гювеч.
Към него се добавят...
Супа-пача по Странджански с говежди и свински крака
В подсолена вода сваряваме заедно изчистените (от копитата крака) и измити говежди крачета, свински крачета, уши и опашки.
Прецеждаме бульона,...
Странджанки с топено сиренеТоплите странджанки с топено сирене могат да се сервират с айрян, кисело мляко, сок, сироп....
2
Пикантни странджанки с домашна каймаКаймата омесвам хубаво с подправките и оставям да престои 3-4 часа.
Мажа филиите с овкусената кайма и пека във фурната (предварително загряла)...
6
Зелник по странджански
При готовност извадете, напръскайте с вода и хубаво увийте в чиста кърпа, за да се задуши и омекне зелникът по странджански....
Лангиди по странджанскиВ сгорещеното олио сипвайте по 1 с.л. от тестото.
Изпържете лангидите по странджански от двете страни до златисто оцветяване....
3
Рейтинг
3
Общо гласували: 3
50
41
31
21
10
Дай твоята оценка: