Gotvach.bg»Избрани Колекции»Пълнено Прасе по Сръбски
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Пълненото прасе по сръбски се пече около 3 часа под алуминиево фолио в предварително загрята на 200 градуса фурна....

В тиган сипете олио, загрейте го, прибавете ситно нарязания лук и го запържете.
Обелете чушката и я почистете от семките, нарежете я и я прибавете...

Картофите се нарязват на тънки парчета и се пържат в горещо олио.
Заливат се с разбитите яйца, смесени със сметаната, кашкавала, копъра, черния...

Лукът и чесънът се режат на ситно и се смесват със солта. Добавя се олиото, черният пипер и нарязаният на ситно магданоз.
Лимоните се изцеждат...

На дъното на гювеча се редят доматите, нарязани на филийки.
Над тях - парчетата говеждо и свинско месо, предварително изпържени в малко масло....

Освен за закуска този вкусен бюрек по сръбски може да сервирате за обяд или вечеря....

Нарежете ги на 12 триъгълника (като по този начин получавате 36 триъгълничета)....

Сервирайте солени бутерки по сръбски за сутрешна или следобедна закуска....

Сватбарско зеле по сръбски е традиционна гозба за Сърбия, която в миналото се е приготвяла по сватби.
И днес все още е много любима....
Рейтинг
3.2
Общо гласували: 5
50
42
32
21
10
Дай твоята оценка: