Gotvach.bg»Избрани Колекции»Тесто за Гюзлеми
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Измиваме и почистваме киселеца и лука. Нарязваме киселеца, посоляваме и намачкваме. Нарязваме перата на зеления лук и ги смесваме с киселеца и яйцето...

Замесва се средно твърдо тесто.
Оставя се да втаса на топло, след което се разделя на шест топки....

Чукнете яйцето и замесете гладко и еластично тесто. Ако е нужно добавете още брашно....

Разточват се гюзлеми с дебелина 5 мм.
Пече се в предварително загрят сач, намазан с мазнина.
Класическите гюзлеми са готови....

2

3

1

7

Замесва се тесто от брашното, солта и чаша хладка вода и се оставя да престои на хладно място около половин час....
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 9
54
44
30
21
10
Дай твоята оценка: