Gotvach.bg»Избрани Колекции»Шафранов Ориз
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Да ви е сладко с това разкошно ризото с аспержи и шафран :)
Ако искате изгледайте видеото, там показвам, как се прави стъпка по стъпка....

Загряваме бульона и към него добавяме шафрана. Взимаме 200 мл от него и заливаме ориза....

1

2

След това поръсете ризотото с настърган пармезан или кашкавал по избор. Украсете с кръгчета чери домати и поднесете.
Добър апетит....

Добавяме дивия ориз и бялото вино. Овкусяваме със солта и черния пипер. Оставяме под капак за около минута - две и отстраняваме от огъня....

1

Оризът се измива и се оставя да се накисне за няколко часа. Кафявият ориз е по-твърд и се сваря по-трудно....
Рейтинг
4.1
Общо гласували: 10
54
43
33
20
10
Дай твоята оценка: