Gotvach.bg»Избрани Колекции»Шекерпаре с Грис
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Най-напред се приготвя сиропът и се оставя да изстине (стандартно 1:1 вода и захар).
В дълбок съд се разбиват двете яйца и постепенно прибавяме...

Прибавете гриса, бакпулвера и ванилията и разбъркайте отново. Можете да извадите полученото тесто и да го месите с ръце....

За тези шекерпаре без грис с шоколад пресяваме брашното, като правим кладенче....

6

Поръсете млякото с грис по турски със смлените орехи и е готов е за сервиране....

3

От посочените продукти се замесва меко и нелепнещо тесто. Покрива се с кърпа, за да не съхне, и се оставя за около 4 часа.
След това се късат...

Натрошаваме маята и я разтваряме в малко от водата заедно с щипката захар. Оставяме на топло за кратко. Пресяваме брашното и правим кладенче. Добавяме...

Оставяме турския сладкиш да си поеме сиропа за около 2-3 часа и тогава поднасяме.
Турският сладкиш с мляко и грис е готов....
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 7
52
43
31
21
10
Дай твоята оценка: