Gotvach.bg»Избрани Колекции»Яхния от Нахут по Турски
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Залейте вече готовия нахут с топла вода и сложете да се свари на слаб огън, като периодично отпенвайте....

2

2

При тази боб чорба няма червен пипер, както е при нас. Оставяме малко да покъкри и сервираме задължително с лук....

През това време се измиват и отцеждат бобът и нахутът.
След това се прибавят към моркова и лука. Около 2 минути се запържват....

След това добавяме изцедения нахут от консерва. Добавяме и останалите продукти, оставяме да ври още 15 минути....

Прибавете нахута и кипнете.
Намалете огъня, покрийте с капак и гответе 30 минути или докато зеленчуците омекнат....
Рейтинг
4
Общо гласували: 10
55
42
31
22
10
Дай твоята оценка: