gotvach.bg»Статии»Двор и Градина»Отглеждане на девесил в саксия

Отглеждане на девесил в саксия

отглеждане на девесил в саксия
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Девесилът представлява многогодишен храст, който бива отглеждан в градина или саксия и достига 1. 5 метра височина. За негова родина се смята Иран. Отглежда се на слънчеви или места с малко сянка.

Важно е да си осигурите голяма саксия за неговото отглеждане, която да е с диаметър поне 30 см, защото девесилът расте доста буйно. Подходяща за неговото отглеждане е хранителна градинска пръст. Ако искате да отгледате девесила от семена, е нужно те да са много пресни. Растението се нуждае и от доста хранителни вещества.

Ако ще отглеждате девесила през зимата, е хубаво това да става на завет и в съд, който ще го пази от студа и зимните условия. Ако има жълти листа, те трябва да бъдат премахнати. Не трябва да се полива много често. Когато зимата отмине, може да го засадите в нов съд и така ще е нужно да го поливате повече.

Всеки един съд е подходящ за отглеждане на девесила. Ако имате подходяща торопочвена смес не е важен съдът, в който ще го засадите, но саксията е най-подходяща за това.

Ако ще засаждате девесил, най-подходящото време е март или септември. При по-гъсто засяване може да си направите разсад, който на по-късен етап да използвате за засаждане.

Ето и няколко съвета за това как да отглеждате девсила в саксия:

девесил

- девесилът може да бъде засаждан както през пролетта, така и през есента;

- девисилът може да бъде намерен под формата и на листа и на зърна, но и двата вида девесил имат различен вкус;

- както знаем, девесилът е една много добра подправка за рибени супи, фасул, супи и месни ястия, най-вече за агнешко печено;

- замразените листа девесил са много по-ароматни от сушените;

- можете да използвате много различни съдове, в които да си засадите девесил;

- за да не се появят вредители по вашите растения в саксия, включително и по девесила, мрежите против насекоми са подходящи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest