gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Истинските ползи от пиенето на топла вода

Истинските ползи от пиенето на топла вода

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45687
пиене на топла вода
Метален сушилник за съдове на два етажа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Метален сушилник за съдове на два етажа
59.00 лв.
Виж ››

Всички знаем, че пиенето на вода е задължително за доброто здраве! Но ако наистина искате да увеличите предимствата на водата, пиенето на топла вода е правилният избор.

Традиционните и алтернативни потоци на медицината често свързват горещата вода с по-добро здраве, така че може би е време да промените навиците си в тази насока.

Предпазва от настинка и кашлица

Вместо да пиете чай, за да успокоите гърлото и да предотвратите или лекувате гъделичкане в него, топлата вода е чудесен начин да останете хидратирани и да облекчите симптомите на кашлица и настинка.

Тя не само облекчава болките в гърлото, но също така поддържа дихателните пътища чисти, помага за отпушване на синусите и назалния проход, което ви позволява по-бързо да елиминирате храчките и слузта.

Подпомага храносмилането

Пиенето на топла вода по-добре стимулира движението на червата, отколкото студена вода или вода със стайна температура. Когато пиете топла вода, тя се абсорбира от тънките черва и намалява риска от запек. Освен това помага за освобождаването от излишните газове и за премахване на киселинността и други стомашни проблеми.

ползи от топлата вода

Подобрява кръвообращението

Точно както локалното приложение на топли неща върху кожата стимулира кръвообращението, пиенето на топла вода има същото въздействие върху кръвоносните съдове в тялото.

Кръвоносните съдове се разширяват, засилвайки кръвообращението, което позволява по-доброто функциониране на мускулите и вътрешните органи. Топлата вода е полезна и при менструални болки. Пийте поне три литра топла вода през деня по време на менструацията, за успокояващ ефект при коремни спазми.

Засилва метаболизма

Топлата вода е най-добрият детокс! Тя не само е по-ефективна за изхвърляне на токсините от вашата система, но непрекъснатото пиене на топла вода също може да засили метаболизма и да ускори загубата на тегло. Това е така, защото разгражда мастната тъкан (или телесните мазнини) по-бързо от обикновено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest